Eerbetoon aan ambachtsman van Grayson Perry in Rotterdam

foto: Kees Spruijt

Persbericht
4 maart 2013

De Britse kunstenaar en Turner Prize 2003 winnaar Grayson Perry was afgelopen weekend in Rotterdam om zijn gietijzeren schip van ruim twee meter breed en drie meter hoog op te bouwen. Het schip, getiteld ‘The Tomb of the Unknown Craftsman’, is een eerbetoon aan alle onbekende ambachtslieden uit het verleden.

Vanaf aanstaande zaterdag 9 maart verwelkomt het kunstwerk de bezoekers in de grote voorjaarstentoonstelling ‘Hand Made: lang leve het ambacht’. De tentoonstelling met zeshonderd uitzonderlijke handgemaakte objecten, gemaakt door zowel anonieme ambachtslieden als gevierde kunstenaars en ontwerpers, neemt het ambacht onder de loep.

Rotterdamse Museumnacht
Tijdens de Rotterdamse Museumnacht op 9 maart is de tentoonstelling ‘Hand Made: lang leve het ambacht’ voor het eerst te zien. Van 20.00 uur tot 02.00 uur organiseert het museum allerlei demonstraties en workshops, zoals mozaïeken, kalligraferen en 3-D printen. De barbiers van Schorem transformeren de Espressobar tot een echte barbershop, begeleid door onder anderen de bluegrass-, boogie- en rock 'n' roll- klanken van Blue Grass Boogiemen. En op het binnenplein van het museum strijkt lifestyle markt Swan Market neer met handgemaakte producten. En nog veel meer! Klik hier voor meer informatie en toegangskaarten.

 

Terug