Laatste kans voor 'De weg naar Van Eyck'

Zaaloverzicht 'De weg naar Van Eyck'. Foto Fred Ernst

Persbericht

Laatste kans voor ‘De weg naar Van Eyck’
“Swim there if you have to”
T/m 10 februari 2013

Over tien dagen sluit de succesvolle tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’ de deuren. Liefhebbers hebben nog tot en met zondag 10 februari de kans om in Rotterdam de eeuwenoude, kwetsbare en kostbare kunstwerken bijeen te zien voordat deze weer terugkeren naar hun internationale eigenaren om waarschijnlijk nooit meer tezamen te komen. Het museum is op vrijdagavond 8 februari speciaal geopend voor alle kunstliefhebbers die de meesterwerken in de avonduren willen bezichtigen.

De succesvolle tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’ trok sinds half oktober al 120.000 bezoekers naar Museum Boijmans Van Beuningen. Geïnteresseerden kunnen zich de komende anderhalve week nog verwonderen bij de ruim negentig uiterst fragiele schilderijen, beelden, edelsmeedwerken, miniaturen en tekeningen van de belangrijkste kunstenaars uit Europa, waaronder Jan van Eyck en meesters als Johan Maelwael en de Meester van de Heilige Veronica. Vrijdagavond 8 februari is het museum extra geopend van 20.00-22.00 uur. Voor meer informatie zie: www.boijmans.nl

In de media
Zowel bezoekers als pers zijn laaiend enthousiast over ‘De weg naar Van Eyck’ in Museum Boijmans Van Beuningen. Bezoekers waarderen de tentoonstelling volgens onderzoek met een 8,4. Ook de (inter)nationale pers liet van zich horen. Zo beschreef de Engelse krant ‘The Independent’, de tentoonstelling als volgt: “Shows of this brilliance do not come along twice in a lifetime, and Rotterdam really is not far away. Swim there if you have to.”
De Amerikaanse ‘The Wallstreet Journal’ schreef: “This show (…) presents the Van Eycks’ achievements in a rich and revelatory context impossible to replicate in any individual museum or collection anywhere in the world.”

Blockbusterfonds
Het museum durfde het risico aan om de tentoonstelling te organiseren mede dankzij de garantiestelling en voorfinanciering door het Blockbusterfonds. Dit fonds is een samenwerkingsverband tussen vier partners: de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds en de VandenEnde Foundation. Het Blockbusterfonds stelt zich ten doel uitzonderlijke of grote culturele evenementen mogelijk te maken. Ryclef Rienstra van het Blockbusterfonds over het succes van de tentoonstelling: “Het Blockbusterfonds is verheugd dat deze bijzondere tentoonstelling zo'n publiekssucces is geworden en is er trots op hier aan te hebben kunnen bijdragen.”

Terug