ARTtube gaat 'on stage'

ARTtube.nl screenshot

Persbericht

27 november 2012

ARTtube, het online videokanaal van vijf musea in Nederland en België, mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds, is vanaf de lancering een groot succes. Op 11 december 2012 organiseert het videoplatform samen met Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond ARTtube On Stage. Tijdens deze filmavond presenteert ARTtube de video’s eens niet online, maar op groot scherm.

Tijdens de filmavond ARTtube On Stage zijn internetvideo’s over kunst en design te zien van ARTtube en vergelijkbare initiatieven. Tussen de vertoningen door bieden de makers een blik achter de schermen. Diverse sprekers vertellen over verwante online initiatieven, zoals Smarthistory, de multimediale website voor kunstgeschiedenis uit Amerika. Tenslotte worden de kersverse plannen rondom een gezamenlijke videoserie door de vijf ARTtube partners uit de doeken gedaan. Deze productie is mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en wordt in 2013 gepresenteerd.

Actueel aanbod
Het Stedelijk Museum Amsterdam, M HKA in Antwerpen, het Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam publiceerden het afgelopen halfjaar hun nieuwste video’s over kunst en design op ARTtube.nl. Een van de nieuwe video’s toont de restauratie van ‘The Beanery’ van Edward Kienholz, de publiekslieveling bij het recent heropende Stedelijk Museum. Gemeentemuseum Den Haag heeft een nieuwe videoserie gelanceerd, ‘Inspired By’, over hedendaagse kunstenaars en hun inspiratiebronnen. En Museum Boijmans Van Beuningen toont op ARTtube niet alleen een korte introductie over de grote tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’, maar ook een video over de restauratie van de enige Van Eyck in Nederland en een cultuurhistorische toelichting door emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde Herman Pleij.

ARTtube groeit
ARTtube is het grootste online videokanaal over kunst en design van Nederland en België. De website trekt momenteel al ruim 16.000 unieke bezoekers per maand en elke maand groeit dit aantal met ruim 25%. De video’s op ARTtube worden bekeken door 38% niet-Nederlandstalige bezoekers.

ARTtube On Stage
Dinsdag 11 december 2012
20.30-22.30 uur
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45, Amsterdam
www.brakkegrond.nl
Toegang gratis

Web: www.arttube.nl
Twitter: www.twitter.com/ARTtube_NL en www.twitter.com/ARTtube_EN
Facebook: www.facebook.com/ARTtube

ARTtube is mede mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van
hoofdbegunstiger SNS REAAL Fonds. De gezamenlijke videoserie die de vijf ARTtube partners presenteren in 2013, is mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Partners ARTtube
Stedelijk Museum Amsterdam www.stedelijk.nl            
Gemeentemuseum Den Haag www.gemeentemuseum.nl
Museum Boijmans Van Beuningen www.boijmans.nl
M HKA www.muhka.be
De Pont www.depont.nl

Terug