Try Acrobatics winnaar Art Rocks!

Try Acrobatics winnaar Art Rocks! - foto: Fred Ernst

Try Acrobatics winnaar van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie
24 juni 2012

Tijdens een spannende, drukbezochte finale in Museum Boijmans Van Beuningen afgelopen zaterdag heeft het publiek haar eindoordeel geveld: Try Acrobatics is de winnaar van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie. Met hun nummer geïnspireerd op het schilderij La reproduction interdite van René Magritte won deze band 1.000 euro en een Museumkaart.

Museum Boijmans Van Beuningen vormde afgelopen zaterdagavond het decor voor live optredens van de tien finalisten van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie. De muzikanten streden om de meeste stemmen van het publiek. Na een spannende nek-aan-nekrace kwam Try Acrobatics als winnaar uit de bus. Naast de optredens van de finalisten kon het publiek genieten van optredens van jazz-zangeres Giovanca en singer-songwriter Lucky Fonz III. Met deze muzikale avond in het museum is het crossmediale project Art Rocks!, dat een brug slaat tussen muziek en kunst, feestelijk afgesloten. De resultaten van Art Rocks! zijn gebundeld in een webbased multimediatour. Deze multimediatour biedt bezoekers in het museum de mogelijkheid de tracks en videoclips van de finalisten op hun smartphone te bekijken en beluisteren, via www.inbvb.nl/artrocks.

Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie
Museum Boijmans Van Beuningen nodigde muzikanten uit zich te laten inspireren door een kunstwerk uit de collectie, daarbij een eigen track te maken en deze te uploaden naar www.artrocks.nl. Kunst inspireert, want er kwamen bijna 200 inzendingen binnen. Van jazz en hiphop tot klassiek, singer-songwriter en rock. De eerste finalist verzekerde zichzelf van een plek in de finale door het grootste aantal online publiekstemmen. De negen andere finalisten werden gekozen door een vakkundige jury, bestaande uit muziekjournalist, presentator en radiomaker Jasper van Vugt, kunsthistoricus Kees Hogenbirk, eindredacteur van LiveXS Klaas Knooihuizen en zanger Odilo Girod.

Art Rocks!
Beeldende kunst is vaak een bron van inspiratie voor andere kunstenaars; voor dansers, theatermakers en voor muzikanten. Met Art Rocks! wilde Museum Boijmans Van Beuningen muzikanten inspireren gebruik te maken van kunstwerken uit de collectie. Naast een landelijke muziekcompetitie bestond Art Rocks! uit een uitgebreid programma vol muziekworkshops, jamsessies en museumconcerten en een speciale multimediatour.

BankGiro Loterij
Art Rocks! is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Volgens de BankGiro Loterij biedt
Art Rocks! een originele invalshoek om de museumcollectie te ontsluiten. Het project laat op
een laagdrempelige wijze een nieuw publiek kennismaken met kunst. Ongeveer 700.000 Nederlanders spelen mee met de BankGiro Loterij. Zij maken kans op prijzen en steunen molens, musea en monumenten in Nederland. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers in 2011 ruim vierenzestig miljoen euro bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Zo kon de Hermitage Amsterdam dankzij een grote bijdrage van de loterij gerealiseerd worden. Deelnemers van de BankGiro Loterij steunen ook publieksfavorieten zoals Museum Boijmans Van Beuningen, Beeld en Geluid, het Spoorwegmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum, Vereniging Hollandsche Molen en Paleis Het Loo.

De Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie is georganiseerd in samenwerking met De Grote
Prijs van Nederland. De Art Rocks! Workshops & Events zijn georganiseerd in samenwerking met Music Matters.

Terug