Videoclips finalisten Art Rocks!

Persbericht

Videoclips finalisten Art Rocks!

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert met trots de nieuwe videoclips van de tien finalisten van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie. De afgelopen twee weken hebben de finalisten in samenwerking met een team professionals een eigen videoclip opgenomen. Deze clips zijn geschoten op bijzondere locaties in heel Nederland: van een industrieterrein tot de Euromast en van een dichtbegroeid bos tot poptempel Paradiso. De videoclips en de kunstwerken waarop de tracks zijn gebaseerd, zijn te zien en te horen op www.artrocks.nl. Vanaf nu kan iedereen op zijn/haar favoriete act stemmen op de website en in het museum.

Via de links in dit bericht krijgt u toegang tot de nieuwe videoclips van de finalisten. Alle digitale inhoud is eenvoudig te delen. Kijk en luister hoe kunst en muziek samenkomen in Art Rocks!

De finale
Op zaterdagavond 23 juni 2012 van acht tot middernacht vindt de finale van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie plaats. De tien finalisten geven live optredens in het museum. Het publiek stemt en bepaalt deze avond definitief welke act de winnaar wordt en naar huis gaat met 1000 euro en een Museumkaart. Daarnaast treden singer-songwriter Lucky Fonz III en jazz-zangeres Giovanca op. De finale is gratis toegankelijk voor iedereen.

De videoclips van de tien finalisten in willekeurige volgorde:

Thumos met het nummer 'Fare Thee Well'

MJ & Burb met het nummer 'De Marskramer Anno Nu'

Anne Vanschothorst met het nummer 'DANCE! MARIE DANCE!'

Drs. B met het nummer 'De haven van Rotterdam'

Lilian Hak met het nummer 'Weary Life'

Myrthe van de Weetering met het nummer 'Don't Let Your Head Hang Down'

Pitto met het nummer 'You And Me'

Villeneuf met het nummer 'Cities We Will Burn'

Peter de Jong & Band met het nummer 'De Schiettent'

Try Acrobatics met het nummer 'Replica'

Volg Art Rocks! op Twitter en like Museum Boijmans Van Beuningen op Facebook!
Art Rocks! is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Volgens de BankGiro Loterij biedt Art Rocks! een originele invalshoek om de museumcollectie te ontsluiten. Het project laat op een laagdrempelige wijze een nieuw publiek kennismaken met kunst.

De Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie is georganiseerd in samenwerking met De Grote Prijs van Nederland.

Terug