Tussen Kunst en Klank

Tussen Kunst en Klank - Museum Boijmans Van Beuningen

Persbericht

Benefiet editie Tussen Kunst en Klank
Zaterdag 9 juni 2012

Museum Boijmans Van Beuningen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest organiseren deze zomer een benefiet editie van het kijkconcert Tussen Kunst en Klank. De verkoop van één kaartje maakt het voor twee Rotterdamse scholieren mogelijk om dit bijzondere programma volgend schooljaar te volgen.

Op zaterdagmiddag 9 juni vindt in Museum Boijmans Van Beuningen de benefiet editie plaats van het bijzondere programma Tussen Kunst en Klank. Musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest geven miniconcerten bij kunstwerken in het museum: een middag waarop muziek en beeldende kunst elkaar inspireren en versterken. Tussen Kunst en Klank is al drie jaar een succesvol onderwijsprogramma voor Rotterdamse kinderen en jongeren. Met de opbrengst van de benefiet editie hoopt het museum de voortzetting van het onderwijsprogramma voor het komende jaar te garanderen.

Muzikaal programma
In Tussen Kunst en Klank kiezen musici muziekstukken die zij associëren met kunstwerken in het museum. Zo speelt een strijkkwartet een compositie van Borodin bij een schilderij van Charley Toorop en brengen de koperblazers partituren van Venetiaanse componist Giovanni Gabrieli ten gehore bij de befaamde 'Toren van Babel' van Bruegel. Vervolgens gaan de musici met de toeschouwers in gesprek over hun keuze. Conservatoren van het museum vertellen meer over de kunstwerken en de kunsthistorische context. Het programma duurt van 14.30 - 16.30 uur. Een kaartje voor de benefieteditie kost € 60,-. Reserveren kan via: educatie@boijmans.nl

Noot voor de redactie:
Aanstaande woensdag 16 mei vindt een onderwijs editie van Tussen Kunst en Klank plaats. Een groep van 165 middelbare school leerlingen volgt in twee delen het muzikale programma in het museum, om 9.15 en om 11.15 uur. Pers is hierbij van harte welkom. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, graag contact opnemen met de afdeling Marketing & communicatie via pressoffice@boijmans.nl of 010-4419561.

Terug