Kunst4Kids bijna open!

Sebastian Wulff in de Museumtuin, Foto: Kees Spruijt Sebastian Wulff met Salvador Dalí, Couple aux tętes pleines de nuages (Een paar met het hoofd vol wolken), 1936, Foto: Kees Spruijt Kunst4Kids 2009, Foto: Kees Spruijt

Persbericht

Kunst4Kids bijna open!
28 april - 6 mei 2012

Nog 3 nachtjes slapen en dan opent acteur Sebastian Wulff de tentoonstelling Kunst4Kids. De laatste kunstenaars leveren nog net op tijd hun bijzondere werken in en dan kan de inrichting van start gaan.

Bijna alle inzendingen van de 26 Rotterdamse en Nederlandse kunstenaars zijn al gearriveerd bij Museum Boijmans Van Beuningen. Deze editie van Kunst4Kids belooft mede door de diversiteit van de werken weer een succesvol evenement te worden. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte elke kunstenaar 75 kunstwerken. Zo zal onder meer een 3D geprint beeldje te koop zijn. Ook kunnen de kinderen kiezen uit zeefdrukken, foto’s, objecten en unieke tekeningen. Na aankoop kunnen ze het werk meteen mee naar huis nemen.

Opening
Op zaterdag 28 april om 11.30 uur wordt Kunst4Kids feestelijk geopend. Speciaal voor deze gelegenheid is acteur Sebastian Wulff (onder andere bekend als Luxor uit de kinderserie SpangaS) aanwezig. Samen met directeur Sjarel Ex geeft hij het startsein voor de verkooptentoonstelling, waarna de kinderen de hele week gratis de tentoonstelling kunnen bezoeken (op Koninginnedag gesloten).

Kunst4Kids 2012
Tijdens de meivakantie staat de Kunst Studio van Museum Boijmans Van Beuningen geheel in het teken van Kunst4Kids. Alle kinderen van 5 tot 18 jaar kunnen zelf een eigen kunstwerk
uitkiezen en aanschaffen, ouders mogen de tentoonstelling namelijk niet in! Voor maar €35 kopen de kinderen een uniek kunstwerk. Het museum heeft van alle deelnemende kunstenaars ook werk in de collectie. Elke dag, behalve op maandag, om 13.00 en 14.00 uur.

Familierondleidingen
Om de kinderen optimaal voor te bereiden op het kopen van een kunstwerk, organiseert Museum Boijmans Van Beuningen tijdens Kunst4Kids speciale rondleidingen voor het hele gezin. Voor het bezoek aan de Kunst4Kids tentoonstelling neemt één van de museumdocenten de kinderen en hun familie mee door de vaste collectie van het museum en worden ze getraind in het kijken naar kunst.

Met dank aan
Kunst4Kids wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Rotterdam en de Georgetina Foundation.

Terug