Art Rocks!: Kijk, luister, stem of doe mee!

Art Rocks! Elten Kiene in Museum Boijmans Van Beuningen - Foto Fred Ernst Yeah Boij - Foto Fred Ernst Furlan Felter in Museum Boijmans Van Beuningen - Foto Fred Ernst Nella Hoogtempo in Museum Boijmans Van Beuningen - Foto Fred Ernst Yeah Boij - Foto Fred Ernst Paymason in Museum Boijmans Van Beuningen - Foto Fred Ernst Sevdaliza in Museum Boijmans Van Beuningen - Foto Fred Ernst

Persbericht

Art Rocks! Kijk, luister, stem en doe mee!

Het crossmediale project Art Rocks! is in volle gang. De inschrijvingen voor de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie beloven veel goeds voor de finale op 23 juni. Ook de workshops en events zorgen voor muzikale verrassingen in het museum. Tot en met 23 juni kunnen muzikanten, muziekliefhebbers en andere geïnteresseerden kijken, luisteren, stemmen en meedoen aan Art Rocks! via artrocks.nl en in het museum.

Vanwege succes is de deadline met een week verlengd: tot 13 mei hebben muzikanten uit alle genres de kans om zich te laten inspireren door een kunstwerk uit de collectie, daarbij een eigen track te maken, deze te uploaden op artrocks.nl en de hoofdprijs te winnen. Uit alle inzendingen worden na 13 mei door een professionele jury tien finalisten gekozen. Zij krijgen een eigen clip, geschoten in het museum, en treden op zaterdagavond 23 juni live op tijdens de finale in Museum Boijmans Van Beuningen. Het publiek kiest die avond de uiteindelijke winnaar van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie. Deze gaat naar huis met duizend euro, een Museumjaarkaart en eeuwige roem! Op artrocks.nl kan men alle inzendingen beluisteren en op de favoriet stemmen.

Workshops & Events
Naast de landelijke Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie organiseert het museum tot en met 23 juni een programma voor jong en oud met muziekworkshops, jamsessies, masterclasses, museumconcerten en nog veel meer. Singer-songwriters Ntjam Rosie, Typhoon en Ai Ming Oei van Mings Pretty Heroes hebben inmiddels zeer inspirerende songwriting workshops verzorgd in het museum. Jazz-zangeres Giovanca sluit samen met producer Niels Nieuborg de serie workshops af op zaterdag 21 april.
Het HipHopHuis heeft met Yeah Boij! het startsein gegeven voor een serie events waarin kunst en muziek op een unieke wijze samenkomen. De volgende muzikale events staan in de planning:

Zaterdag 14 en zondag 15 april: Museumweekend - Harm Goslink in de Kunst Studio
Kunstenaar en muzikant Harm Goslink bespeelt bijzondere -zelfgemaakte- instrumenten. Het gehele weekend kan het publiek onder begeleiding van Harm de instrumenten bespelen. Ook treedt Goslink live op met zijn band.

Zondag 22 april: Art Blanche - muzikaal evenement met Git Hyper
Beatmaker Git Hyper (Erwin Zimmerman) gaat meerdere malen per dag samen met rapper en dichter Far I met een draaitafel langs de kunstwerken. In de verschillende zalen van het museum laat hij zich door de kunst inspireren en maakt hij een beat op zijn draaitafel. Far I maakt een gedicht en/of rap bij het werk. Deze improvisatiesessies worden afgewisseld door workshops van Ella (Elten Kiene) die het publiek helpt met het maken van een eigen beat en rap bij een gekozen kunstwerk.

Zondag 20 mei: Music Matters concert op het binnenplein
Op 20 mei wordt er een Art Rocks! concert gehouden op het binnenplein van het museum met onder andere een optreden van Rass Motivated; reggae-artiest en muziekambassadeur van Rotterdam 2012. Georganiseerd in samenwerking met Music Matters.

Zondag 20 mei: Droevig Geluidje - muzikale kindervoorstelling
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is uitgenodigd om de kindervoorstelling ‘Droevig Geluidje’ op te voeren in het museum. Kinderen maken in de voorstelling op een speelse manier kennis met klassieke muziek, verschillende instrumenten en emoties.

BankGiro Loterij
Art Rocks! is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Volgens de BankGiro Loterij biedt Art Rocks! een originele invalshoek om de museumcollectie te ontsluiten. Het project laat op een laagdrempelige wijze een nieuw publiek kennismaken met kunst. Ongeveer 700.000 Nederlanders spelen mee met de BankGiro Loterij. Zij maken kans op prijzen en steunen molens, musea en monumenten in Nederland. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers in 2011 ruim vierenzestig miljoen euro bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Zo kon de Hermitage Amsterdam dankzij een grote bijdrage van de loterij gerealiseerd worden. Deelnemers van de BankGiro Loterij steunen ook publieksfavorieten zoals Museum Boijmans Van Beuningen, Beeld en Geluid, het Spoorwegmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum, Vereniging Hollandsche Molen en Paleis Het Loo.

De Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie is georganiseerd in samenwerking met De Grote Prijs van Nederland. De Art Rocks! Workshops & Events zijn georganiseerd in samenwerking met Music Matters.

Terug