Kunst4Kids: streng verboden voor (groot)ouders!

Kunst4KIds 2009, foto: Kees Spruijt

Persbericht

Kunst4Kids: streng verboden voor (groot)ouders!
Verkooptentoonstelling voor kinderen

28 april - 6 mei 2012

In de meivakantie vindt een nieuwe editie van Kunst4Kids plaats: een unieke verkooptentoonstelling voor kinderen in Museum Boijmans Van Beuningen. Kinderen krijgen de kans om zonder bemoeienis van (groot)ouders zelf een kunstwerk te kopen. Kunstwerken van zo’n hoog niveau, dat ouders jaloers zullen zijn.

Aan 26 Nederlandse kunstenaars is gevraagd om speciaal voor Kunst4Kids elk 75 kunstwerken te maken, waardoor de kinderen een keuze kunnen maken uit onder meer zeefdrukken en beelden, waarvan één zelfs 3D geprint. Bij Kunst4Kids kopen kinderen tussen 5 en 18 jaar hun eerste kunstwerk voor de schappelijke prijs van €35.

Feestelijke opening
Kunst4Kids wordt op zaterdag 28 april om 11.30 uur feestelijk geopend door directeur Sjarel Ex en Sebastian Wulff (Luxor uit SpangaS). Na deze opening mogen alle kinderen een week lang gratis naar de tentoonstelling om hun favoriete kunstwerk uit te zoeken. Kunst4Kids is inmiddels een traditie; Museum Boijmans Van Beuningen organiseert deze tentoonstelling al meer dan tien jaar. Eerdere edities van deze verkooptentoonstelling waren steeds een groot succes met ongeveer 1500 deelnemende kinderen per editie.

Leren kunst kijken
Om zich optimaal voor te kunnen bereiden op het kopen van een kunstwerk, organiseert Museum Boijmans Van Beuningen tijdens deze week speciale rondleidingen voor het hele gezin. Zo trainen de kunstverzamelaars-in-de-dop zichzelf in het kijken naar kunst. De tentoonstelling is alleen toegankelijk voor kinderen en het kunstwerk gaat, na aankoop, direct mee naar huis.

Deelnemende kunstenaars
Maar liefst 26 kunstenaars zijn geselecteerd door de directeur van Museum Boijmans Van Beuningen. Hen is gevraagd om in beperkte oplage een kunstwerk speciaal voor deze verkooptentoonstelling te maken. De kunstenaars die hun werk beschikbaar stellen zijn: Daan Botlek, Karin van Dam, Rudy d'Arnaud Gerkens, Ada Dispa, Suzan Drummen, Lizan Freijsen, Maartje Folkeringa, Helen Frik, Hans Hovy, Evelyne Janssen, Ad de Jong, Paul Klemann, Kinke Kooi, Olaf Mooij, Paul Nassenstein, Serge Onnen, Johan van Oord, Bertjan Pot, Mike Redman, Paul de Reus, Lies Ros, Johanna Schweizer, Tanja Smeets, Rik Smits, Anne-Marie van Sprang en Andre van de Wijdeven.
Dat de deelnemende kunstenaars dit initiatief ook zeer aanmoedigen, blijkt onder meer uit de volgende reactie van Serge Onnen: “Nieuwsgierig zijn, vragen stellen, spelen. Begin daarmee als kind en houd daar nooit meer mee op, zo verander je de wereld.”

Met dank aan Rabobank Rotterdam, die de educatieve activiteiten van Museum Boijmans Van Beuningen middels een langjarige overeenkomst ondersteunt en hiermee ook deze editie van Kunst4Kids mogelijk maakt. De Georgetina Foundation ondersteunt daarnaast 50 Rotterdamse kinderen bij de aanschaf van een kunstwerk.

Museum Boijmans Van Beuningen is voor kinderen tot en met 18 jaar altijd gratis toegankelijk. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Noot voor de redactie
Journalisten en fotografen zijn op afspraak van harte welkom bij Kunst4Kids. Voor een afspraak of meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing en communicatie, telefoon +31 (0)10 - 44.19.561 of pressoffice@boijmans.nl.
Bij publicatie graag vermelden: www.boijmans.nl.

Terug