Boijmans in Staat van Verwarring

Ronald Snijders en Pieter Jouke Museum Boijmans Van Beuningen, exterieur. Foto: studio Hans Wilschut

Persbericht

Boijmans in Staat van Verwarring

18 februari - 10 maart 2012

Museum Boijmans Van Beuningen geeft tot en met de Rotterdamse Museumnacht de regie uit handen. Absurdisten Ronald Snijders en Pieter Jouke ontregelen de dagelijkse gang van zaken in het museum en brengen de bezoekers, het personeel en het museumgebouw in staat van verwarring.

Vanaf aanstaande zaterdag verkeert Museum Boijmans Van Beuningen bijna een maand lang in staat van verwarring. Absurdisten Ronald Snijders en Pieter Jouke nemen museumconventies onder de loep en gooien verwachtingspatronen overhoop door middel van ontregelende interventies in het museum. Naast een expositie van eigen werk in de Kunst Studio van het museum, geeft het duo iedere zondag absurde shows en rondleidingen. Snijders & Jouke zijn bekend van het VPRO programma De Staat van Verwarring.

Programma
Door middel van verwarrende vitrines, ontregelende bordjes, performances en commentaarkunst laten Ronald Snijders en Pieter Jouke de bezoeker op geheel eigen wijze en op onverwachte momenten kennis maken met kunst. In een periode van drie weken zijn Snijders & Jouke elke zondag in het museum te vinden voor rondleidingen en shows, vanuit hun basis in de Kunst Studio.

-zaterdag 18 februari 15:00 uur: opening
-zondag 19 februari 14:00 uur: ‘Verkeerde Benen’ voorleesperformance, 15:00 uur rondleiding
-zondag 26 februari 14:00 uur: ‘Verkeerde Benen’ voorleesperformance, 15:00 uur rondleiding
-zondag 4 maart 14:00 uur: ‘Nou Wordt Die Mooi!’ performance, 15:00 + 16:00 uur rondleiding
-zaterdag 10 maart 20:00-02:00 uur: grande finale tijdens de Rotterdamse Museumnacht

Reserveren kan via www.boijmans.nl

Derde gast in de Boijmans Hut
Ronald Snijders en Pieter Jouke zijn te gast in de Boijmans Hut. Elke twee maanden stelt Museum Boijmans Van Beuningen deze ruimte in de Kunst Studio beschikbaar aan een Rotterdams initiatief. Kunstenaar Wolf Brinkman en het HipHopHuis waren eerder te gast in de Boijmans Hut, waar zij verschillende activiteiten organiseerden. Vanaf 10 maart neemt de Rotterdamse stichting Music Matters het over. In het kader van Art Rocks! organiseren zij twee maanden lang verschillende muziekworkshops.

De Staat van Verwarring

De Staat van Verwarring begon als televisieprogramma in 2006 op de VPRO. Vanaf 2009 keerde het programma terug als theatershow, waarmee Snijders & Jouke door het hele land toeren. Met deze theatershow zijn zij ook om de maand te gast in Theater Walhalla in Rotterdam. Pieter Jouke maakt daarnaast deel uit van Buro Renkema en het comedy collectief De Hyenas, werkt onder andere mee aan het tv-programma Koefnoen en toert met zijn voorstelling ‘Nou Wordt Die Mooi!’. Ronald Snijders is wekelijks te zien op tv met programma’s zoals ‘Wat als…’ en ‘RamBam’. Naast ‘Een Normaal Boek’ schreef hij ook ‘Een ander Boek’ en publiceert hij op de eerste website voor normale mensen: normalemensen.nl.

Terug