Rabobank maakt unieke verkooptentoonstelling voor kinderen mogelijk

Kunst4Kids flyer 2012

Persbericht

Rabobank maakt unieke verkooptentoonstelling voor kinderen mogelijk
3 februari 2012

Sinds december roept het museum bezoekers, (groot)ouders en kunstliefhebbers op om te doneren voor Kunst4Kids. Een verkooptentoonstelling van kunstwerken speciaal en alleen voor kinderen. Rabobank Rotterdam, al enkele jaren betrokken bij het museum, heeft besloten om deze bijzondere tentoonstelling in zijn geheel te sponsoren.

Met de financiële bijdrage van Rabobank Rotterdam gaat Kunst4Kids in 2012 definitief door en kan het museum de crowdfunding actie stopzetten. Het museum is enthousiast om samen met Rabobank Rotterdam deze traditie voort te kunnen zetten en geeft opdracht aan 26 kunstenaars om ieder 75 unieke werken te maken. Kunst4Kids vindt plaats in de meivakantie, van 28 april tot en met 6 mei 2012.

Speciaal voor kinderen
Rabobank Rotterdam heeft in 2011 bijgedragen aan de ontwikkeling van een kinderreisgidsje, theaterrondleiding en een muzikale mediatour speciaal voor kinderen. Museum Boijmans Van Beuningen probeert op deze wijze het museum nog aantrekkelijker te maken voor de jongste generatie.

Traditie
Museum Boijmans Van Beuningen organiseert al ruim tien jaar Kunst4Kids. Alleen kinderen mogen de tentoonstelling bezoeken, zodat de ouders hun keuze niet kunnen beïnvloeden. Elk jaar geven de deelnemende kunstenaars rondleidingen en workshops in het museum om de kinderen klaar te stomen voor hun eerste kunstaankoop. Als de kinderen eenmaal hun keuze hebben gemaakt, mogen ze het kunstwerk direct meenemen voor de schappelijke prijs van €35. Per editie nemen ongeveer 1500 kinderen deel aan Kunst4Kids. Allemaal kunstverzamelaars in de dop.

Bijzondere kunstwerken
Tijdens deze editie van Kunst4Kids zijn niet alleen schilderijen of tekeningen te koop, maar ook foto’s, sculpturen, video’s of een strip. De kunstenaars exposeren vaak in het museum, zoals Evelyne Janssen vanaf 10 februari, of het museum heeft een werk van de kunstenaar in de collectie. De deelnemende kunstenaars zijn Karin van Dam, ontwerper Bertjan Pot, Tanja Smeets, Olaf Mooij, video- en muziekproducer Mike Redman, Anne-Marie van Sprang, Kinke Kooi, Paul Klemann, Suzan Drummen, Serge Onnen, Daan Botlek, Lizan Freijsen, Helen Frik, Hans Hovy, Andre van de Wijdeven, Rudy d'Arnaud Gerkens, Paul Nassenstein, Ada Dispa, Maartje Folkeringa, Rik Smits, Lies Ros, Johan van Oord, Johanna Schweizer, Ad de Jong en Paul de Reus.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing en communicatie, telefoon +31 (0)10 - 44.19.561 of pressoffice@boijmans.nl. Bij publicatie graag vermelden: www.boijmans.nl.

Terug