Extra open op Tweede Kerstdag

ontwerp: Thonik

Persbericht

Boijmans extra open op Tweede Kerstdag, met extra programma voor iedereen.
21 december 2011

Museum Boijmans Van Beuningen is dit jaar extra geopend op Tweede Kerstdag, van 11.00-17.00 uur. Tijdens de kerstvakantie is er veel te zien en te doen in het museum. Zoals een dansperformance door Dance Works Rotterdam/André Gingras bij de expositie van bokser Cor Eversteijn en kinderworkshops door Wolf Brinkman.

Ook op maandag Tweede Kerstdag opent Museum Boijmans Van Beuningen dit jaar zijn deuren. In het museum zijn bijzondere tentoonstellingen te zien, zoals de retrospectieve tentoonstelling van Marijke van Warmerdam ‘Dichtbij in de verte’ en designtentoonstellingen, zoals ‘Nieuwe energie in design en kunst’ en de nominaties van de ‘Rotterdam designprijs 2011’. Tijdens de kerstvakantie vinden in het museum workshops, rondleidingen en andere evenementen plaats. Zie www.boijmans.nl voor het hele programma.

Te beleven

Kunstenaar Wolf Brinkman creëert tijdens de kerstvakantie in de Kunst Studio voor kinderen van 6 tot 12 jaar de ‘Energie Werkplaats’. Ook krijgt het museum op zaterdag 7 januari het gerenommeerde gezelschap Dance Works Rotterdam op bezoek. Boksen wordt dansen in de ‘Skipping Dance’ performances door choreograaf André Gingras. In het kader van de tentoonstelling ‘Nieuwe energie in design en kunst’ organiseert het museum een familiedag op zondag 8 januari voor het hele gezin. Inzendingen van de oproep ‘Vang een beeld’ zijn tijdens de kerstvakantie in de Kunst Studio te zien. De deelnemers lieten zich inspireren door het werk van Marijke van Warmerdam.

Hier vindt u meer informatie over dit programma. Tijdens de feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Op Kerstavond en Oudejaarsdag sluit het museum om 16.00 uur. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Terug