Unieke verkooptentoonstelling voor kinderen via crowdfunding

Persbericht

Unieke verkooptentoonstelling voor kinderen via crowdfunding
7 december 2011

Museum Boijmans Van Beuningen wil kinderen in staat stellen om voor € 35 hun eerste kunstwerk te kopen. Daarom organiseert het museum in het voorjaar van 2012 een speciale verkooptentoonstelling voor kinderen: Kunst4Kids. Om dat rond te krijgen zoekt het museum financiële steun.

Bij Kunst4Kids kopen kinderen tussen de 5 en 18 jaar hun eerste kunstwerk. Dat kan voor de schappelijke prijs van € 35. Om de kunstwerken voor zo’n lage prijs te kunnen aanbieden heeft Museum Boijmans Van Beuningen hulp nodig. Particulieren en bedrijven worden gevraagd te doneren via het systeem van ‘crowdfunding’. Het museum is daarvoor een samenwerking aangegaan met de gespecialiseerde organisatie voordekunst. Op voordekunst.nl staat meer informatie over Kunst4Kids. Wanneer de actie succesvol wordt afgesloten, vindt de tentoonstelling in de meivakantie van 2012 plaats.

Traditie
Kunst4Kids is inmiddels een traditie; het museum organiseert het al ruim tien jaar. De laatste keer, in 2009, werkten onder andere Lily van der Stokker, Paul Noble, Paul van der Eerden, Ronald Cornelissen en Joep van Lieshout mee. Alleen kinderen mogen de tentoonstelling in, zodat de ouders hun keuze niet kunnen beïnvloeden. Als de kinderen eenmaal hun keuze hebben gemaakt, dan mogen ze het kunstwerk direct meenemen. Per editie nemen ongeveer 1500 kinderen deel aan Kunst4Kids. Allemaal kunstverzamelaars in de dop.

25 bijzondere kunstwerken
Dit keer worden vijfentwintig kunstenaars gevraagd om speciaal voor de Kunst4kids editie 2012 een kunstwerk te maken, in beperkte oplage. De directeur van Museum Boijmans Van Beuningen selecteert de kunstenaars.

Steun
Een deel van de kosten komt natuurlijk uit de verkoop, maar dit dekt niet alle lasten van dit bijzondere project. Met de opbrengsten uit crowdfunding financiert het museum de productie van de kunstwerken, de tentoonstelling en het educatieve programma. Dit programma bestaat uit workshops en rondleidingen door de deelnemende kunstenaars. Uiteraard biedt het museum de donateurs en hun kinderen extraatjes, zoals een exclusieve preview van de tentoonstelling, een gratis kunstwerk of een meet&greet met een van de kunstenaars.

Meer informatie over het crowdfunding platform: www.voordekunst.nl

Terug