Tentoonstelling Frans Dijkmeijer uitgesteld

Frans Dijkmeijer, Perla voor Kvadrat (2003), wol en trevira. Foto: Liv Renberg

Persbericht

Tentoonstelling Frans Dijkmeijer uitgesteld
Vrijdag 18 november

De tentoonstelling van Frans Dijkmeijer in Museum Boijmans Van Beuningen is verplaatst naar 2012, vanwege het plotseling overlijden van de textielontwerper.

De tentoonstelling Interventie #19 Frans Dijkmeijer - Een leven weven in Museum Boijmans Van Beuningen stond gepland voor dit najaar. Vanwege het overlijden van Frans Dijkmeijer is de tentoonstelling uitgesteld en te zien vanaf 2 juni 2012. Dijkmeijer kan beschouwd worden als een sleutelfiguur binnen de Europese weefindustrie.

Frans Dijkmeijer (1936-2011) staat bekend om zijn tijdloze en originele stofontwerpen. Zijn stoffen vinden toepassing in meubelbekledingen en interieurinrichtingen en zijn nog altijd zeer populair bij internationale meubelontwerpers. Van 1966 tot 1980 was Dijkmeijer werkzaam bij de Nederlandse weverij De Ploeg. Momenteel produceert onder meer de gerenommeerde Deense textielfabrikant Kvadrat zijn stoffen. In 2000 ontving Frans Dijkmeijer de Profielprijs voor zijn bijdrage aan de textielindustrie.

In de zomer van 2012 toont Museum Boijmans Van Beuningen een selectie van het werk van Frans Dijkmeijer. De tentoonstelling, ingericht door ontwerper Bertjan Pot (1975), biedt de bezoeker een blik op belangrijke ontwikkelingen in Dijkmeijers oeuvre door middel van materiaalproeven uit zijn persoonlijk archief, foto’s en een video-interview.

De tentoonstelling ‘Interventie #19 Frans Dijkmeijer - Een leven weven’ is mede ondersteund door Kvadrat.

Terug