Boijmans werkt samen met Rotterdamse Mode Marché

Mode Marché

Boijmans werkt samen met Rotterdamse Mode Marché
Zaterdag 12 november, van 12.00 tot 17.00 uur

Aanstaande zaterdag is de Richard Serrazaal van Museum Boijmans Van Beuningen het toneel van editie 9.5 van de Rotterdamse Mode Marché. Tientallen jonge en gevestigde ontwerpers verkopen een middag lang hun creaties aan een mode- en designminnend publiek.

Samen met de tegenovergelegen Arminius kerk fungeert Museum Boijmans Van Beuningen zaterdag 12 november als locatie voor de Mode Marché. Beide plekken worden voor één middag deels overgenomen door meer dan vijftig jonge en gevestigde Nederlandse modeontwerpers die hun kleding, accessoires, stoffen en monstercollecties kunnen verkopen aan de liefhebbers. Samenwerking met het succesvolle Rotterdamse mode-initiatief sluit aan bij de huidige nadruk op vormgeving en design in het programma van het museum dit najaar.

Duurzaam design
Op de Mode Marché staan onder meer ontwerpers die op een bijzondere manier omgaan met het begrip duurzaamheid. Van hergebruik van oude en tweedehands materialen tot stoffen gemaakt van brandnetel en de inzet van ecologisch leer.
Ook in het museum zijn designvoorstellen te zien waar het begrip duurzame vooruitgang centraal staat. De tentoonstelling ‘Nieuwe energie in design en kunst’ laat verrassende, vreemde en soms onvoorstelbare objecten en sculpturen zien. Soms zijn ze poëtisch, een andere keer vervreemdend of misschien geniaal. Wel altijd met een aansluiting bij de actualiteit. Van een lichtgevende installatie met duizenden paardenbloempluisjes tot Chinese hamstereicellen die genetisch zijn gemodificeerd met het lichtgevende gen van een vuurvliegje, waardoor deze lamp zelf kan schijnen.

Design in Boijmans: Tentoonstellingen najaar 2011
29 oktober 2011 t/m 26 februari 2012 : Nieuwe energie in design en kunst
26 november 2011 t/m 4 maart 2012: Interventie #18 Sheila Hicks - Cent Minimes
26 november 2011 t/m 12 februari 2012: Rotterdam designprijs 2011
22 november: Persbijeenkomst voor het designprogramma van het museum

Mode Marché in Boijmans
12:00u tot 13:00 uur: VIP Shopping Hour, kaarten 7,50 euro in de voorverkoop via SHPPR Rotterdam - Van Oldenbarneveltstraat 113 Rotterdam. Er is geen voorverkoop in het museum.
13:00u tot 17:00u: toegang 2 euro aan de deur van Arminius kerk en bij de Richard Serrazaal van Museum Boijmans Van Beuningen.
 

Terug