Skyline by night in Museum Boijmans Van Beuningen

Foto Lotte Stekelenburg

9, 10 en 11 september 2011

Tijdens Festival Wereld van Witte de With licht het museum de installatie DOK van Machteld Wijlacker (1966) uit tot een skyline by night. Wijlacker bouwde in Museum Boijmans Van Beuningen een stad van zorgvuldig geselecteerd wrak- en sloophout en verweerde materialen. De uitgelichte ‘stad’ is tijdens het festival tot ’s avonds laat te bewonderen.

De skyline by night is te zien in de Serrazaal van het museum, gelegen aan de straatkant. Speciaal voor het festival houdt het museum na sluitingstijd de deur naar de nachtelijke tentoonstelling open: op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur en op zondag tot 17.00 uur.

Dwalen door de stad
In DOK verbeeldt Wijlacker de ervaring die een wandelaar in een grote stad heeft: de hectiek, de megalomane architectuur en de wervelwinden die er zo karakteristiek zijn. Haar ‘stad’ wordt gevormd door staketsels waar de bezoeker zich in, tussen en onderdoor begeeft. “Met deze installatie ga ik direct de confrontatie aan met het werk Waxing Arcs van Richard Serra. De soberheid van het staal tegenover de grilligheid van het hout. Een ontmoeting in kleur en verweerdheid.”

Dinner by night
Na het daverende succes van afgelopen jaren strijkt reizend restaurant De Aalmoes wederom neer in de Espressobar en op de binnenplaats van het museum op vrijdag 9 september. Chef-kok van de avond is Laurence van Bergeijck. Voor meer informatie en reserveren: www.deaalmoes.com

Festival Wereld van Witte de With
Het driedaagse kunstenfestival opent op vrijdag 9 september en duurt tot en met zondag 11 september. Voor meer informatie: www.festivalwww.nl
 

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over Festival Wereld van Witte de With: publiciteit@festivalwww.nl

Terug