De Turingmuseumbus blijft!

Foto: Fred Ernst

Persbericht

De Turingmuseumbus blijft!
12 augustus 2011

Vanaf volgende week zal de Turingmuseumbus weer gaan rijden en Rotterdamse schoolkinderen gratis naar het museum brengen. De bus brengt jaarlijks 10.000 kinderen naar Museum Boijmans Van Beuningen en het Chabot Museum. Na een succesvolle start in 2008 zal de Turingmuseumbus ook de komende drie jaar, tot 2014, weer rijden, dankzij de financiële steun van de Turing Foundation.

Museum Boijmans Van Beuningen en het Chabot Museum werken sinds 2008 samen om Rotterdamse schoolkinderen minimaal één keer tijdens hun schooltijd een museum te laten bezoeken. Dankzij de financiële steun van de Turing Foundation kunnen Museum Boijmans Van Beuningen en het Chabot Museum het gratis busvervoer blijven aanbieden tot schooljaar 2013/2014. Elk jaar worden ruim 10.000 basisschoolkinderen uit de regio Rotterdam gratis met de Turingmuseumbus opgehaald en teruggebracht naar school. Hierdoor wordt het museumbezoek voor tienduizenden Rotterdamse schoolkinderen laagdrempeliger en toegankelijker.

Jong geleerd…

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat hoe jonger iemand in aanraking komt met musea, hoe groter de kans dat zij deze later uit zichzelf zullen bezoeken en waarderen. Museum Boijmans Van Beuningen stelt zich dan ook ten doel alle leerlingen van het Primair Onderwijs in Rotterdam tenminste één keer in hun schoolcarrière te ontvangen. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat een inhoudelijk aantrekkelijk programma en gratis, comfortabel en veilig vervoer beslissende factoren zijn om een museum te bezoeken. Aan beide voorwaarden kunnen Museum Boijmans Van Beuningen en het Chabot Museum voldoen, met dank aan de Turingmuseumbus.

Turing Foundation
De Turing Foundation is een Nederlands vermogensfonds, opgericht door Pieter Geelen en Francoise Geelen uit de beursopbrengsten van TomTom NV, dat haar gelden in Nederland gebruikt om meer mensen te laten genieten van poëzie, klassieke muziek en musea.
 

Terug