HipHopHuis te gast in Boijmans

ontwerp: Almost Modern

Persbericht

HipHopHuis in Boijmans Hut
Yeah Boij
1 september - 1 november 2011
 
Het HipHopHuis brengt Street Art naar het museum. Het platform voor hiphopcultuur uit Rotterdam is de eerste gast in de Boijmans Hut. 'Yeah Boij' vormt de kick off van de Boijmans Hut: elke twee maanden ontvangt Museum Boijmans Van Beuningen een ander Rotterdams initiatief in deze voorziening in de Kunst Studio.
 
Het HipHopHuis presenteert 'Yeah Boij': een pop-up werkplaats in de Kunst Studio van Museum Boijmans van Beuningen. In de maanden september en oktober geven verschillende kunstenaars (Lastplak, Bad Boyz, Venour, Baschz Leeft, Lucky Dubz, Boxhead en Leyp) iedere zondag een gratis workshop aan liefhebbers van Street Art. Vanaf
1 september is de werkplaats open met als middelpunt de installatie 'You’re In My Hut Now' van de kunstenaar Baschz Leeft, geïnspireerd door het HipHopHuis.
 
Boijmans Hut
De Boijmans Hut is onderdeel van de Kunst Studio van Museum Boijmans Van Beuningen. Elke twee maanden stelt het museum deze ruimte beschikbaar aan een Rotterdams initiatief. Deze initiatieven brengen hun eigen expertise op het gebied van educatie naar het museum en organiseren allerlei activiteiten in de Kunst Studio.
 
Opening
Op zondag 4 september van 14.00-17.00 uur is de feestelijke opening van ‘Yeah Boij’. In de Kunst Studio is de officiële opening van de installatie ‘You're In My Hut Now’. Mesh Print Shop verzorgt in deze installatie een pop-up printshop, waar de bezoeker zelf shirts en tassen kunnen zeefdrukken. Op het binnenplein is een Block Party met DJ's Rockid en Ray Escobar. De voetbalkooi vormt de arena voor Stand-up Dance battles. De juryleden zijn autoriteiten in deze scene: John Agesilas (Juste Debout, Amsterdam), Randy Telg (Groove Kings, Rotterdam) en Leandro Vanenburg (Moyo Tribe, Den Haag).
 
Workshops
In de maanden september en oktober organiseert het HipHopHuis iedere zondag van 14.00-16.00 uur een workshop in de Kunst Studio van het museum. Diverse aspecten van Street Art komen aan bod, waaronder illustraties maken met Lucky Dubz of een workshop Paper Toys door Boxhead. Reserveren kan via www.boijmans.nl.
 
 
'Yeah Boij' is een project georganiseerd door Museum Boijmans Van Beuningen en HipHopHuis, in samenwerking met Grafisch Lyceum Rotterdam. De Kunst Studio is in 2008 ontwikkeld met steun van het VSB Fonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen.
 

Terug