Nieuwe zakelijk leider: Patty Wageman

 Foto: Marten de Leeuw  Groninger Museum

Persbericht

Patty Wageman nieuwe zakelijk leider Museum Boijmans Van Beuningen
11 augustus 2011

Museum Boijmans Van Beuningen heeft Patty Wageman per 1 november 2011 aangesteld als zakelijk leider/plaatsvervangend directeur. Wageman is kunsthistorica en heeft als (adjunct)directeur veel zakelijke ervaring opgedaan bij het Groninger Museum. Sjarel Ex: “Wij zijn trots dat deze kei uit Groningen onze kant op komt”.

Museum Boijmans Van Beuningen is verheugd om een talent als Patty Wageman (Groningen, 1967) aan zich te kunnen binden. In de afgelopen tien jaar heeft zij ruime museale ervaring opgedaan op het hoogste niveau, eerst als conservator en later als (adjunct) directeur bij het Groninger Museum. Wageman beschikt over een uitgebreid internationaal netwerk. Daarnaast vervult zij diverse bestuurlijke nevenfuncties, onder meer bij Metropolis M en Stiftungsrat Kunsthalle Emden.

Momenteel is Patty Wageman nog directeur internationale tentoonstellingen van het Groninger Museum. Zij treedt op 1 november 2011 in dienst van Museum Boijmans Van Beuningen. In haar nieuwe functie wordt zij onder meer sectorhoofd bedrijfsvoering en zal Patty Wageman als zakelijk leider de uitgezette lijn in het inhoudelijke museale beleid voortzetten. Samen met directeur Sjarel Ex zal zij nieuwe ontwikkelingen voor externe financiering initiëren en de bestaande financiering uitbreiden die nodig zijn in het huidige kunstklimaat. Ook zal Patty Wageman betrokken zijn bij de verdere ontwikkeling van het Collectiegebouw, dat naar verwachting in 2015 zijn deuren zal openen voor publiek.

Patty Wageman volgt Erik van Ginkel op die per 1 september 2011 werkzaam is als zakelijk directeur bij het Rijksmuseum in Amsterdam.

Terug