Museum Boijmans Van Beuningen biedt ledematen aan

KORT BERICHT
7 januari 2008

Foto: Fred Ernst
Foto: Fred Ernst

Acht reusachtige lichaamsdelen uit de tentoonstelling ‘Vreemde dingen’ biedt Museum Boijmans Van Beuningen gratis aan. De ledematen, hoofd, torso en borsten fungeerden als vitrine. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om de decorstukken gratis te komen ophalen na het sluiten van de tentoonstelling op 13 januari aanstaande.

De modevormgevers Dirk Van Saene en Walter Van Beirendonck lieten zich voor deze vitrines inspireren door de grootste fetisj van de surrealisten: de etalagepop. De tentoonstelling ’Vreemde dingen: Surrealisme en design’ was de sensatie van 2007. Museum Boijmans Van Beuningen toont hiermee de bizarre wereld van het surrealisme als totaalervaring. Surrealisme drong vanuit de kunst door in mode, theater, architectuur en interieur. Meesterlijke schilderijen van Giorgio de Chirico, Salvador Dalí, René Magritte en Max Ernst zetten de toon die door excentrieke objecten nog eens wordt benadrukt.

Gegevens lichaamsdelen
Het museum heeft acht decorstukken beschikbaar: één been; één hoofd; één torso; twee armen; drie borsten. De gratis lichaamsdelen variëren in grootte van één tot negentien meter.

Aanmelden
Voor aanmeldingen en meer informatie over de ledematen: telefoon +31(0)10-4419.431 of email sjong@boijmans.nl.

Terug