De Collectie Verrijkt: speciale kinderopening

Simon Sorgheloos. Ontwerp Harm Goslink Kuiper Kinderen bewonderen De Collectie Verrijkt Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Fred Ernst Kinderen in Museum Boijmans Van Beuningen. Foto:Fred Ernst Kinderrondleiding Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Fred Ernst Kinderworkshop Museum Boijmans Van Beuningen foto, Fred Ernst

Persbericht

De Collectie Verrijkt: speciale kinderopening
14 mei 2011, 13.30 uur

Museum Boijmans Van Beuningen organiseert speciaal voor de jongste generatie museumbezoeker een eigen opening. Deze dag staat in het teken van De Collectie Verrijkt, de nieuwe opstelling van de vaste collectie, die vanaf 16 april in het museum wordt getoond.

Nadat de ‘grote’ mensen opening voorbij is, pakt Museum Boijmans Van Beuningen op zaterdag 14 mei groots uit voor de jonge kunstliefhebbers van Rotterdam en Nederland. Samen met vriendjes en familie kunnen de kinderen exclusief de nieuwe activiteiten komen bewonderen en uitproberen. Zo kunnen zij op pad gaan met de kersverse kindermuseumreisgids, de muzikale multimediatour of zich laten verrassen tijdens de theatrale rondleiding door het museum die in samenwerking met het Ro Theater ontwikkeld is. Ook kunnen de kinderen op de foto als Simon Sorgheloos (De Marskramer van Jeroen Bosch en tevens de nieuwe kinderreisleider van het museum), een eigen kunstwerk maken of luisteren naar een live muziekoptreden van Harm Goslink Kuiper. Voor de lekkere trek staat er taart en limonade klaar.

De reisleider
Simon Sorgheloos neemt de kinderen mee op reis door Museum Boijmans Van Beuningen op diverse manieren. Zo is Simon de spil in zowel de multimediatour, de theatrale tour als een reisgidsje. Deze avontuurlijke, nieuwsgierige, ondernemende en ondeugende reiziger vertelt tijdens zijn tocht over alles wat hij heeft meegemaakt en gezien.

De Collectie Verrijkt
Om de paar jaar wordt de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen opnieuw ingericht. Deze keer is de presentatie aangevuld met ruim twintig bruiklenen uit andere musea in Nederland en uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Onder de twintig topstukken, die de verzameling van het museum gedurende drie jaar zullen verrijken, bevinden zich werken van onder andere Tintoretto en Goya. Uit Antwerpen komt zelfs een portret van Memling.

Naast de twintig topstukken zijn er een kleine 350 schilderijen en beelden uit de Westerse kunst van 1500 tot 1940 ingezet in een zeer verrassende, nieuwe opstelling, verdeeld over 50 zalen in het Van der Steur-gebouw. Deze bijzondere verzameling van Museum Boijmans Van Beuningen bevat onder andere meesterwerken van Jeroen Bosch, Pieter Bruegel de Oude, Rubens, Rembrandt, Dürer en Titiaan, maar ook van Kandinsky en Magritte.

Wedstrijd
Om deze speciale kinderopening nog leuker en spannender te maken, organiseert Museum Boijmans Van Beuningen een wedstrijd voor de kinderen. Door te laten weten welk kunstwerk zij het mooist vinden en waarom dit kunstwerk hun favoriet is, maken zij kans op een superprijs: een nachtje slapen in het museum of een muurschildering in eigen huis, gemaakt door een echte kunstenaar.

De Boijmans Club
Kinderen kunnen gratis lid worden van de Boijmans Club. Dit kan zowel in het museum als via www.boijmans.nl. Boijmans Club-leden krijgen regelmatig de kindernieuwsbrief via de mail toegestuurd, weten als eerste welke leuke dingen er voor kinderen worden georganiseerd en worden uitgenodigd voor speciale evenementen. Daarnaast vinden in de Kunst Studio iedere eerste zondag van de maand workshops plaats.

Kunstluiers
Speciaal voor kinderen van 3 en 4 jaar is er vanaf september, elke eerste en derde zondag van de maand Kunstluiers. Maandelijks wordt er een ander thema behandeld. Kijk voor meer informatie op www.boijmans.nl.

De opening en de kinderactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. Daarom hebben Rabobank-leden deze dag op vertoon van hun ledenpas recht op twee gratis toegangsbewijzen voor volwassenen.
 

Terug