Nu op DVD: Boijmans TV

Ontwerp Boijmans TV DVD Box

Persbericht

Boijmans TV: nu op DVD verkrijgbaar

Donderdag 24 maart 2011

Fans van de televisieserie Boijmans TV kunnen hun hart ophalen. Vanaf nu zijn alle dertien afleveringen op DVD verkrijgbaar. Het kunstprogramma Boijmans TV bleek een publiekssucces: meer dan 150.000 kijkers in de regio Rijnmond volgden wekelijks het reilen en zeilen binnen de muren van Museum Boijmans Van Beuningen. 

In 2010 produceerde Museum Boijmans Van Beuningen een eigen kunstprogramma op televisie, een wereldprimeur. Boijmans TV is een absurdistische docusoap over kunst, medewerkers en bezoekers van Museum Boijmans Van Beuningen, naar een idee van Wilfried de Jong. De televisieserie is gerealiseerd in samenwerking met RTV Rijnmond, de producenten van Popov Film en de acteurs en regisseurs van Ro Theater.

Kunst in de huiskamer

Museum Boijmans Van Beuningen bracht kunst in de huiskamers van de circa 1 miljoen inwoners van de regio Rijnmond. Boijmans TV bleek een schot in de roos, getuige het aantal kijkers naar de eerste serie op TV Rijnmond. De dertien afleveringen werden in 2010 in totaal maar liefst 1,5 miljoen keer bekeken. De complete serie is te zien op het online videokanaal van Museum Boijmans Van Beuningen, arttube.boijmans.nl, en vanaf nu ook verkrijgbaar in een unieke DVD-box.

Na het overweldigende succes van deze eerste serie wil Museum Boijmans Van Beuningen opnieuw Boijmans TV in de Rotterdamse huiskamers brengen. Op dit moment is de fondsenwerving voor een tweede seizoen Boijmans TV in volle gang.

Schatkist

De DVD-box is gevuld met een stukje Boijmans-geschiedenis. De Boijmans TV DVD-box herbergt portretten van kunstenaars, zoals Joep van Lieshout, Carsten Höller, Hella Jongerius en Wim T. Schippers. Ook restaurator Gwendolyn Boeve-Jones komt aan het woord over de restauratie van Dalì’s schilderijen en directeur Sjarel Ex vertelt over de wateroverlast in de depots van het museum. Een schat aan informatie is te vinden in de scènes omtrent topstukken uit de collectie, zoals Pieter Bruegel’s Toren van Babel, het Danseresje van Degas en Oskar Kokoscha’s Mandril.

Te koop
De Boijmans TV DVD-box is verkrijgbaar in de museumwinkel en in de webshop, webshop.boijmans.nl, voor €22,50. (Nederlands gesproken, inclusief Engelse ondertiteling.)

De televisieserie Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en het Rotterdam Media Fonds. De serie is geproduceerd door het Rotterdamse productiebureau Popov Film van Dragan Bakema en Kuba Szutkowski. Regie: Sander Burger en Jetse Batelaan.

 

Terug