Rotterdams Philharmonisch orkest in museum

Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst Foto: Fred Ernst

Rotterdams Philharmonisch Orkest in museum
Donderdag 6, vrijdag 7 en vrijdag 14 januari 2011 (9.15 uur en 11.15 uur)

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert deze maand samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor de derde keer een serie exclusieve concerten voor schoolklassen. Rotterdamse scholieren luisteren naar klassieke muziek en kijken naar schilderijen en sculpturen.

Tussen de kunstschatten van Museum Boijmans Van Beuningen spelen zich deze maand 24 unieke privéconcerten af. Onder de noemer Tussen Kunst en Klank laten musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest zich voor het derde jaar inspireren door een kunstwerk in het museum. Het zelfgekozen muziekstuk brengen zij vervolgens in het museum ten gehore.
De musici zijn verdeeld over de verschillende zalen. Koperblazers zitten bij werken van Bosch en Bruegel (zaal 6); de strijkers bij de Surrealisten (zaal 36); houtblazers zijn te vinden in de zaal waar de Impressionisten en Expressionisten hangen (zaal 23 en 25) en de percussionisten zijn te horen op de begane grond in de Richard Serrazaal.

De miniconcerten worden speciaal voor scholieren georganiseerd. Dit jaar zullen echter ook vrienden van het museum meeluisteren en -kijken. Na afloop van de concerten wordt er gepraat over het muziekstuk en de kunst.
Tussen Kunst en Klank is een jaarlijks evenement in samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Meer informatie vindt u hier.
 

Voorproefje? Bekijk hieronder het filmpje.

 

Terug