De dag van Mode en Design

PERSBERICHT
November 2007

In het kader van de tentoonstelling 'Vreemde dingen: Surrealisme en design' organiseert Museum Boijmans Van Beuningen op 9 november 2007 'De dag van mode en design'. De presentaties gaan over de invloed van het surrealisme uit de eerste decennia van de twintigste eeuw op ontwerpers van nu. Sprekers zijn ontwerper Jurgen Bey en Rein Wolfs, hoofd presentatie van het museum.

Twee lezingen
‘De onzinnige wereld en andere zinnen van de dingen’ is de titel van de lezing van Jurgen Bey. Hierin beschouwt hij zijn eigen werk vanuit een surrealistisch perspectief. Bey behoort tot de generatie ontwerpers die de basis heeft gelegd voor de unieke positie die Nederlandse vormgeving de afgelopen twaalf jaar heeft verworven. In 2005 won hij de prijs voor Toegepaste Kunst en Bouwkunst van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Rein Wolfs licht de tentoonstelling ‘Vreemde dingen: Surrealisme en design’ toe en legt de verbinding met het surrealisme van vandaag.

Tentoonstelling
De tentoonstelling toont de bizarre en shockerende wereld van het surrealisme. Meer dan 250 voorwerpen laten zien hoe de kunststroming doorwerkt in mode, theaterontwerpen, architectuur en interieur. Het ontwerp voor deze grandioze tentoonstelling is van de toonaangevende Antwerpse modeontwerpers Walter Van Beirendonck en Dirk Van Saene. Zij smelten nooit eerder bij elkaar getoonde objecten samen tot een hedendaagse surrealistische ervaring: een spectaculair concept geïnspireerd op de rol die de etalagepop speelt als fetisj van het surrealisme.

Het programma ‘Dag van Mode en Design’
Vrijdag 9 november 2007, 13.15-17.00 uur
13.15 uur: Ontvangst
13.30 uur: Presentatie Rein Wolfs, hoofd presentatie Museum Boijmans Van Beuningen
14.15 uur: Presentatie Jurgen Bey, ontwerper
15.00 uur: Bezoek tentoonstelling ‘Vreemde dingen: Surrealisme en design’
17.00 uur: Einde

Praktische informatie
Kosten: €15,- (inclusief entree)
Gratis op vertoon van een studentenpas.
Reserveren via educatie@boijmans.nl is aanbevolen.
Locatie: Auditorium Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam

Terug