Hella Jongerius te gast in Boijmans TV

Hella Jongerius wordt geinterviewd door beveiliger Arie, still Boijmans TV
Hella Jongerius wordt geinterviewd door beveiliger Arie, still Boijmans TV

Persbericht

Hella Jongerius te gast in Boijmans TV
Uitzending aflevering 12: dinsdag 16 november, 17.30 uur, TV Rijnmond

Op dit moment legt Museum Boijmans Van Beuningen de laatste hand aan de tentoonstelling 'Hella Jongerius - Misfit' die vanaf 13 november is te zien. In aflevering 12: ‘Aflevering zonder naam’ van Boijmans TV geeft Hella Jongerius een toelichting op haar werkwijze als ontwerper. Deze aflevering wordt op dinsdag 16 november om 17.30 uur op TV Rijnmond uitgezonden en is daarna te zien op arttube.boijmans.nl.

Uniek overzicht
Van 13 november tot en met 13 februari 2011 presenteert Museum Boijmans Van Beuningen voor de eerste keer in Nederland het oeuvre van ontwerper Hella Jongerius. Een uniek overzicht van haar werkwijze, experimenten en vernieuwende producten. De tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen toont industriële producten, experimenten en talloze schetsmodellen. Bekende ontwerpen als B-set, Long Neck & Groove Bottles, Repeat stoffen, Nymphenburg borden, Polder Sofa, IKEA vazen en Frog Table staan opgesteld. Ook het meest recente werk is te zien: 300 unieke vazen - geordend op kleur - opgesteld in een cirkel midden in de ruimte. Deze serie Coloured Vases is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Koninklijke Tichelaar Makkum.

Boijmans TV
Sinds april kan iedereen het nieuwe televisieprogramma van Museum Boijmans Van Beuningen bekijken. Boijmans TV is een informatief programma met een twist; soms dramatisch, soms komisch en meestal absurd. Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond, Popov film en RO Theater. Het programma trekt inmiddels zo’n 140.000 kijkers per week. De afleveringen worden wekelijks uitgezonden door TV Rijnmond en zijn na uitzending te bekijken op ArtTube, het online videokanaal van het museum: arttube.boijmans.nl

Biografie
Hella Jongerius studeerde aan de Design Academy Eindhoven in de jaren negentig, een periode waarin een nieuw fenomeen werd geboren: conceptueel design. Tussen haar examen in 1993 en 1998 ontwierp Jongerius vooral op eigen initiatief en droeg zij bij aan enkele projecten van Droog design. Sindsdien werkt ze voor diverse internationale designlabels. Ze heeft prestigieuze prijzen gewonnen en haar ontwerpen zijn internationaal gepresenteerd door musea en galeries, waaronder het MoMA (New York), Cooper-Hewitt National Design Museum (New York), Galerie kreo (Parijs) en het Design Museum (Londen). Haar studio, Jongeriuslab, was tot 2008 gevestigd in Rotterdam. Sindsdien woont en werkt Jongerius in Berlijn.

Boijmans TV is ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en het Rotterdam Media Fonds. Regie: Sander Burger en Jetse Batelaan.

De tentoonstelling ‘Hella Jongerius - Misfit’ is samengesteld door gastconservator Louise Schouwenberg en onderdeel van het officiële programma van Holland Art Cities 2009-2010.

Terug