Boijmans TV aflevering 10: Toekomst van de kunst

Mandy in het entreegebied, still Boijmans TV
Mandy in het entreegebied, still Boijmans TV

Persbericht

Nieuw seizoen van Boijmans TV
Aflevering 10: Toekomst van de kunst

Dinsdag 2 november, 17.30 uur op TV Rijnmond

Deze week is de kijker van Boijmans TV getuige van de grote schoonmaak voor een nieuw begin. Dat is de filosofie van de overgebleven kunstenaars van Antistrot. Dit Rotterdamse collectief maakt schoon schip in aflevering 10 van Boijmans TV. Zij gaan een orgeltje – teder symbool voor het luisterrijke verleden van Antistrot - met bijl, hakmes en kettingzaag te lijf. Beveiliger Arie, op zoek naar zijn collega Mandy, begrijpt deze drang tot destructie niet. Zo’n performance van Antistrot mag dan kunst zijn, maar het trekt lang niet zo veel publiek als de prachtige schilderijen van Kees van Dongen. Wat blijkt? Kees van Dongen sneed ook wel eens een schilderij in stukken. Zo vertelt rondleidster Bregje aan het gezelschap kunstminnende dames, die zij over de tentoonstelling van deze Fransman uit Delfshaven leidt. Mandy verschijnt veel te laat achter de balie, maar ontmoet daar - tussen al die mensen die kaartjes voor ‘De grote ogen van Kees van Dongen’- een man die haar hart raakt. Het is Marco, de vader van Jordi, en hij zal in de toekomst ongetwijfeld vaker komen kijken naar kunst.

De televisieserie
Boijmans TV is een programma over kunst, naar een idee van Wilfried de Jong en Sander Burger. Het is meer dan een kunstmagazine. Niet alleen ontmoeten we de kunstenaar, maar ook de museumbezoeker, de suppoost en andere medewerkers van het museum. Boijmans TV presenteert kunst op een toegankelijke manier voor iedereen. Het is een informatief programma met een twist; soms dramatisch, soms komisch en meestal absurd.

Publiekssucces

Museum Boijmans Van Beuningen weet met het televisieprogramma Boijmans TV circa 140.000 kijkers per aflevering aan de buis te kluisteren. Vanaf oktober worden zeven nieuwe afleveringen van Boijmans TV wekelijks uitgezonden op TV Rijnmond, te ontvangen in de regio en digitaal in heel Nederland. Elke aflevering is na uitzending ook te zien op ArtTube, het online videokanaal van Museum Boijmans Van Beuningen: arttube.boijmans.nl

De televisieserie Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en het Rotterdam Media Fonds. De serie is geproduceerd door het Rotterdamse productiebureau Popov Film van Dragan Bakema en Kuba Szutkowski. Regie: Sander Burger en Jetse Batelaan.

Terug