Kunstverzamelen voor jonge Rotterdammers in Museum Boijmans Van Beuningen

Persbericht

Kunstverzamelen voor jonge Rotterdammers in Museum Boijmans Van Beuningen
27 oktober 2010

My first Art Collection (MfAC), een grootstedelijk trainingsprogramma voor jonge aankomende kunstverzamelaars, en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam slaan de handen ineen. Gezamenlijk willen zij jonge Rotterdammers enthousiasmeren voor het verzamelen van actuele kunst en voor het ondersteunen van hedendaagse kunstenaars in de stad Rotterdam.

Jonge hoogopgeleide kunstliefhebbers krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan het succesvolle MfAC-programma. Tijdens dit programma leren de deelnemers hun eigen smaak voor kunst te ontwikkelen en wordt hun liefde voor het verzamelen aangewakkerd. Net als bij andere stedelijke edities van MfAC kent Rotterdam een op de stad afgestemd programma, geleid door professionals die tot de top van de Nederlandse kunstwereld behoren. Museum Boijmans Van Beuningen is in Rotterdam hoofdpartner van MfAC.

De voornaamste uitgangspunten van MfAC, jonge kunstverzamelaars laten bijdragen aan een bloeiend kunstklimaat en hen wijzen op hun verantwoordelijk voor ons gezamenlijk cultureel erfgoed, sluiten naadloos aan bij de geschiedenis van Museum Boijmans Van Beuningen. Het museum heeft immers een belangrijk deel van zijn eigen collectie te danken aan verzamelaars. De doelgroep van MfAC, Rotterdammers van rond de dertig jaar oud, hoogopgeleid, succesvol en als groep een afspiegeling van de demografische samenstelling van stedelijk Rotterdam, zal de toekomst bepalen van Rotterdam en van Museum Boijmans Van Beuningen.

Programma
Naast Museum Boijmans Van Beuningen bezoeken de Rotterdamse MfAC-deelnemers het Nederlands Fotomuseum. Fotografie is een nieuw en geliefd terrein waar kunstverzamelaars zich graag op richten. Ook inspirerend is de samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam (CBK). Het CBK stelt ook dit seizoen een tentoonstelling samen met werk dat de deelnemers inbrengen als eenmalige adviescommissie kunstaankoop. Het MfAC-programma bestaat uit twaalf tweemaandelijkse bijeenkomsten die overwegend plaatsvinden in het weekend. Deelname bedraagt 375 euro per persoon. De bijdrage is inclusief het boek Beeldvertalen van Cor Blok. Inschrijven kan via het digitale inschrijfformulier op de website www.myfirstartcollection.com.

Partners
MfAC werkt met de volgende Rotterdamse partners: Art Rotterdam, AXA Art, Anne Berkhof, CBK Rotterdam, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, Christie's, Yvonne van Eekelen, Sigrid Hemels, Eleonoor Jap Sam, KunstKoop, Wilfried Lentz Galerie, Museum Boijmans Van Beuningen, Nederlands Fotomuseum, Rob Perrée, Piet Zwart Instituut, Alexander Ramselaar, RONMANDOS, Rotterdamse Museumnacht en Renée Steenbergen.
Buiten Rotterdam heeft MfAC een samenwerkingsverband met andere toonaangevende musea voor hedendaagse kunst: Stedelijk Museum Amsterdam, Gemeentemuseum Den Haag, Museum voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA) en het Groninger Museum. Deelnemers bezoeken naast musea o.a. ook galeries, veilinghuizen, kunstbeurzen, artotheken, particuliere verzamelaars, academies en de kunstenaars zelf.

MfAC komt mede tot stand dankzij steun van de Mondriaan Stichting, Gemeente Rotterdam, VSBfonds en Fonds Burgerschap.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met My first Art Collection, Isabelle Schol, t. 062 6150567, isabelle@myfirstartcollection.com

Terug