Boijmans TV aflevering 9: Zwarte Piet

Persbericht

Nieuw seizoen van Boijmans TV
Aflevering 9: Zwarte Piet
Dinsdag 26 oktober, 17.30 uur op TV Rijnmond

In aflevering 9 van Boijmans TV maakt de kijker kennis met Jordi – skaterboy, tikkie pluizig èn mateloos enthousiast – die zijn vader Marco meeneemt naar het museum. Voor vader Marco is het even wennen. Hij vraagt zich af waarom die twee Zwitserse kunstenaars, Lutz & Guggisberg, hun installatie niet iets netter hadden kunnen afwerken! Maar voor kunstenaar Copy, die dit keer samen met zijn compagnon bij de balie van Mandy aankomt, is de kunst van Lutz & Guggisberg juist een inspiratiebron geweest. Ondertussen leidt Bregje een viertal knechten van Sinterklaas rond. Juist op het moment dat ze zijn aangeland bij het prachtige 17e eeuwse portret van Jan van Amstel en zijn vrouw Anna Boxhoorn (1671) door Abraham van den Tempel, sluiten drie Ghanese zakenmannen zich bij hen aan. Zij vinden de pakken van de Zwarte Pieten heel goed bij het schilderij passen. Na de uitleg van Bregje over kleurcontrasten en rijkdom, begrijpen de Ghanese zakenmannen heel goed waarom Sinterklaas zo’n lange witte baard draagt.

Al deze onderwerpen komen aan bod in aflevering 9 van Boijmans TV! En hier is meer informatie te vinden over Marco en Jordi.

De televisieserie
Boijmans TV is een programma over kunst, naar een idee van Wilfried de Jong en Sander Burger. Het is meer dan een kunstmagazine. Niet alleen ontmoeten we de kunstenaar, maar ook de museumbezoeker, de suppoost en andere medewerkers van het museum. Boijmans TV presenteert kunst op een toegankelijke manier voor iedereen. Het is een informatief programma met een twist; soms dramatisch, soms komisch en meestal absurd.

Publiekssucces

Museum Boijmans Van Beuningen weet met het televisieprogramma Boijmans TV circa 140.000 kijkers per aflevering aan de buis te kluisteren. Vanaf oktober worden zeven nieuwe afleveringen van Boijmans TV wekelijks uitgezonden op TV Rijnmond, te ontvangen in de regio en digitaal in heel Nederland. Elke aflevering is na uitzending ook te zien op ArtTube, het online videokanaal van Museum Boijmans Van Beuningen: arttube.boijmans.nl

De televisieserie Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en het Rotterdam Media Fonds. De serie is geproduceerd door het Rotterdamse productiebureau Popov Film van Dragan Bakema en Kuba Szutkowski. Regie: Sander Burger en Jetse Batelaan.

Terug