Boijmans TV aflevering 8: Vergankelijkheid

Arie op weg met Dalí naar restaurator Gwendolyn Boeve-Jones, filmstill Boijmans TV
Arie op weg met Dalí naar restaurator Gwendolyn Boeve-Jones, filmstill Boijmans TV

Persbericht

Nieuw seizoen van Boijmans TV
Aflevering 8: Vergankelijkheid

Dinsdag 19 oktober, 17.30 uur op TV Rijnmond

In aflevering 8 van Boijmans TV moet beveiliger Arie duidelijk wennen aan de make-up van Mandy. Of het misschien wat minder kan. Arie begrijpt ook niet waarom restaurator Gwendolyn Boeve-Jones maandenlang in de weer is met de schilderijen van de beroemde Spaanse kunstenaar Salvador Dalí. Stel dat ze een fout maakt. Volgens Arie hoort Mandy, zonder make-up, in de meldkamer en de schilderijen van Dalí horen gewoon op zaal te hangen en bewaakt te worden. Dan had rondleidster Bregje het tenminste ook kunnen laten zien aan de groep verslaafden die ze dit keer door het museum rondleidt. De verslaafden komen nu via de installatie van kunstenaarsduo Lutz & Guggisberg, noodgedwongen uit bij de ‘Val van Ixion’ door Cornelis van Haarlem. Dit schilderij is indertijd een tikje kaler uit de restauratie tevoorschijn gekomen dan voor de restauratie. Ondertussen worden de sociale vaardigheden van Mandy (zonder make-up!) door een arme kunstenaar aan de receptie op de proef gesteld. Tja, wie wil er nou niet in het Boijmans ‘hangen’?

Dit alles kun je zien in Aflevering 8 van Boijmans TV!

De televisieserie
Boijmans TV is een programma over kunst, naar een idee van Wilfried de Jong en Sander Burger. Het is meer dan een kunstmagazine. Niet alleen ontmoeten we de kunstenaar, maar ook de museumbezoeker, de suppoost en andere medewerkers van het museum. Boijmans TV presenteert kunst op een toegankelijke manier voor iedereen. Het is een informatief programma met een twist; soms dramatisch, soms komisch en meestal absurd.

Publiekssucces

Museum Boijmans Van Beuningen weet met het televisieprogramma Boijmans TV circa 140.000 kijkers per aflevering aan de buis te kluisteren. Vanaf oktober worden zeven nieuwe afleveringen van Boijmans TV wekelijks uitgezonden op TV Rijnmond, te ontvangen in de regio en digitaal in heel Nederland. Elke aflevering is na uitzending ook te zien op ArtTube, het online videokanaal van Museum Boijmans Van Beuningen: arttube.boijmans.nl

De televisieserie Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en het Rotterdam Media Fonds. De serie is geproduceerd door het Rotterdamse productiebureau Popov Film van Dragan Bakema en Kuba Szutkowski. Regie: Sander Burger en Jetse Batelaan.

Terug