Boijmans TV gaat weer van start

Filmstill Boijmans TV
Filmstill Boijmans TV

Persbericht

Boijmans TV gaat weer van start
Uitzending: dinsdag 12 oktober, 17.30 uur
Aflevering 7: Natte voeten

Na een succesvol eerste seizoen gaat Museum Boijmans Van Beuningen van start met nieuwe afleveringen van Boijmans TV op TV Rijnmond. Vanaf dinsdag 12 oktober zijn de avonturen van Bregje, Arie en hun gasten in het museum weer te zien.

Museum Boijmans Van Beuningen weet met het televisieprogramma Boijmans TV circa 140.000 kijkers per aflevering aan de buis te kluisteren. Vanaf oktober worden zeven nieuwe afleveringen van Boijmans TV wekelijks uitgezonden op TV Rijnmond, te ontvangen in de regio en digitaal in heel Nederland. Elke aflevering is na uitzending ook te zien op ArtTube, het online videokanaal van Museum Boijmans Van Beuningen: arttube.boijmans.nl

Natte voeten in het museum
In aflevering 7 van Boijmans TV vertelt gids Bregje haar groep van alles over het museumgebouw. Het werd gebouwd in crisistijd, toch hadden bouwmeester Van der Steur en directeur Dirk Hannema grote toekomstplannen. Hannema en Van der Steur lieten zich inspireren door het Stadhuis van Stockholm, ontdekten proefondervindelijk de ideale lichtinval, plaatsten een antieke trap uit Den Haag in de moderne Rotterdamse architectuur en verklaarden de tuinzaal van het museum tot rustgebied. Maar de bouwers van het museum zullen niet hebben voorzien dat er ooit een groep wielrenners, onder aanvoering van Bregje, door het museum zouden fietsen. Evenmin hebben ze rekening gehouden met klimaatverandering. Het oude afwateringssysteem is niet beducht op de moessonachtige buien die steeds vaker boven Rotterdam vallen. Bij zo'n bui lopen de kelders van het museum vol. Dan is Sjarel Ex, de huidige directeur, niet in zijn kamer te vinden maar staat hij beneden te dweilen. 'Alles went', zegt Ex tegen beveiliger Arie. Ondertussen maakt hij zich zorgen over de kostbare Rotterdamse kunstcollectie die in de kelders staat opgeslagen.

Boijmans TV
Boijmans TV is een programma over kunst, naar een idee van Wilfried de Jong en Sander Burger. Het is meer dan een kunstmagazine. Niet alleen ontmoeten we de kunstenaar, maar ook de museumbezoeker, de suppoost en andere medewerkers van het museum. Boijmans TV presenteert kunst op een toegankelijke manier voor iedereen. Het is een informatief programma met een twist; soms dramatisch, soms komisch en meestal absurd.

De televisieserie Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en het Rotterdam Media Fonds. De serie is geproduceerd door het Rotterdamse productiebureau Popov Film van Dragan Bakema en Kuba Szutkowski. Regie: Sander Burger en Jetse Batelaan.

Terug