Art Flow for Pakistan

Marlene Dumas, Faceless
Marlene Dumas, Faceless

Persbericht
18 september 2010

Art Flow for Pakistan, kunstbeurs en veiling op zaterdag, 2 oktober 2010 in het Nederlands Architectuur instituut

‘In Rotterdam doen we dingen waar ze elders alleen van dromen. Art Flow for Pakistan is zoiets.’ De kunstbeurs Art Flow for Pakistan is een combinatie van veiling en verkoopbeurs waar elke cent echt naar het goede doel gaat.

De initiatiefnemers Rogier Maaskant en Gudrun Feldkamp benadrukken dat de hele organisatie op vrijwillige bijdragen is gebaseerd. ‘Feitelijk betalen we elk kopje koffie uit onze eigen zak,’ zegt Feldkamp. Die aanpak zonder strijkstok lijkt te werken: ‘We hebben al prachtig werk binnen van allerlei kunstenaars, soms van heel bekende zoals Marlene Dumas en Studio Wanders, en veel van kunstenaars die vooral in de regio bekend zijn’.
Kunstenaars en particulieren doneren kunstwerken omdat ze vinden dat ze een steentje bij moeten dragen.‘We verwachten nog veel meer werk, we zitten nu op een vijfde van wat we aan willen bieden.’

De doelstelling van Art Flow for Pakistan is om 50.000,- euro op te halen. ‘Daarvan kunnen meer dan 9.000 mensen een jaar lang schoon water drinken. Dan red je echt levens!’ zegt Maaskant. De opbrengst van de kunstbeurs is bestemd voor de aankoop van LifeStraws. Dat zijn filters waarmee vervuild water drinkbaar wordt. Met één LifeStraw wordt 700 liter water drinkbaar.

Niet alleen kunstenaars dragen een steentje bij, de tentoonstelling wordt opgebouwd door het vooruitstrevende bureau Takayama-Katachi, het NAi stelt zijn mooiste zaal ter beschikking, Glerum auktioneers stuurt een charismatische veilingmeester en veel artiesten zorgen ervoor dat Art Flow for Pakistan een bijzondere beurs wordt. De donaties zijn te bekijken op http://www.artflowforpakistan.nl/ waar ook een bod gedaan kan worden.

NB: Art Flow for Pakistan wordt een warm hart toegedragen door Museum Boijmans Van Beuningen, de Kunsthal en het NAi.

Art Flow for Pakistan
Kijkdag: vrijdag, 1 oktober 2010 van 17.00 – 20.00 uur,
Veiling en beurs: zaterdag, 2 oktober 2010 van 10.00-17.00 uur
Programma: 10.00 uur Deuren open
13.00 uur Officiële opening
14.00 uur Start veiling
17.00 uur Sluiting

Neem voor meer informatie contact op met Ruby Vrolijk, 0650446320 of met Gudrun Feldkamp, 0644377900 Email: artflowforpakistan@gmail.com Volg Art Flow for Pakistan op twitter: http://twitter.com/artFlw

Terug