Boijmans genomineerd voor de Museumprijs 2010

Merry-go-round garderobe Studio Wieki Somers 2008
Merry-go-round garderobe Studio Wieki Somers 2008

Zojuist is bekendgemaakt dat Museum Boijmans Van Beuningen is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2010. De jury oordeelde dat het museum met zijn gevarieerde presentaties nieuwsgierigheid opwekt. Bovendien bereikt Museum Boijmans Van Beuningen nieuwe bezoekersgroepen met zijn publieksvriendelijke houding en innovatieve initiatieven, zoals Boijmans TV. Het museum dat vanaf maandag 13 september de meeste stemmen krijgt van het publiek is de winnaar van €100.000.

Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam) maakt samen met Museum de Fundatie (Zwolle/Heino) en het Stedelijk Museum Schiedam (Schiedam) kans op de Museumprijs 2010 en een bedrag van €100.000. De Museumprijs wordt dit jaar uitgereikt aan een museum voor beeldende kunst dat zijn collectie op een publieksvriendelijke en innovatieve manier presenteert. Uit de aanmeldingen selecteerde een vakjury de drie musea. Van maandag 13 september tot en met zondag 14 november kan het publiek via www.museumprijs.nl of per SMS stemmen om te bepalen welk museum dit jaar de Museumprijs wint.

De jury over Museum Boijmans Van Beuningen

“Vanwege de uitgekiende variatie van presentaties die naast elkaar te zien zijn, roept de programmering in brede kring nieuwsgierigheid op. Openingen worden gebundeld georganiseerd als laagdrempelige publieksevenementen en zo door sterk uiteenlopende groepen bezocht. De herinrichting van de binnenplaats en entree symboliseert de open houding waarmee bezoekers verwelkomd worden. Met innovatieve initiatieven als Boijmans TV weet het museum ongetwijfeld een nieuw publiek te bereiken.”

Museumprijs

De Museumprijs geldt als een prestigieuze publieksprijs in de Nederlandse museumwereld. De prijs bestaat sinds 1990 en is daarmee de eerste Museumprijs in Nederland. Inmiddels rekent de Museumprijs zich met meer dan 52.000 stemmers in 2009 tot een van de grootste culturele publieksprijzen. De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging.

Terug