Onderzeebootloods ontvangt 15.000ste bezoeker

 Joep van Lieshout  feliciteert de 15.000ste bezoeker
Joep van Lieshout feliciteert de 15.000ste bezoeker

Onderzeebootloods ontvangt 15.000ste bezoeker
1 september 2010

Museum Boijmans Van Beuningen en het Havenbedrijf Rotterdam verwelkomen vandaag in de Onderzeebootloods de 15.000ste bezoeker van de tentoonstelling Infernopolis van Atelier Van Lieshout. Sinds de opening aan het begin van de zomer trekt de tentoonstelling wekelijks vele bezoekers. Kunstenaar Joep van Lieshout verrast de 15.000ste bezoeker met een bos bloemen en een geschenk. Joyce en Jack van ‘t Hof uit Pernis Rotterdam zijn feestelijk onthaald.

Museum Boijmans Van Beuningen en het Havenbedrijf Rotterdam zijn zeer tevreden over Infernopolis, de eerste tentoonstelling in de Onderzeebootloods. De komende vijf jaar organiseert Museum Boijmans Van Beuningen elk jaar een bijzondere tentoonstelling in de Rotterdamse haven. Tot en met 26 september is het nog mogelijk om Infernopolis van Atelier Van Lieshout te bezoeken in de Onderzeebootloods. Dagelijks vertrekt elk uur de Aqualiner vanaf de Willemskade naar het RDM-terrein. De Onderzeebootloods is van dinsdag t/m zondag open, van 12.00 – 20.00 uur.

Succesvol 
Sinds de opening op 29 mei hebben 15.000 bezoekers zich kunnen verwonderen over de monumentale installaties van Atelier van Lieshout. De aflevering van Boijmans TV op TV Rijnmond, waarin Joep van Lieshout centraal staat, is door meer dan 140.000 mensen bekeken. De tentoonstelling heeft internationaal veel aandacht gekregen. Ook de spraakmakende video’s over de Onderzeebootloods en Joep van Lieshout op ArtTube, het online videokanaal van het museum, zijn door meer dan 5000 mensen bekeken en staat in de top 5 van best bekeken video’s.

Infernopolis
Atelier Van Lieshout is opgericht in 1995 en opereert onder leiding van de Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout. In de Onderzeebootloods toont Atelier Van Lieshout twee zaalvullende kunstwerken en een woud van sculpturen. Deze elementen vormen samen een huiveringwekkende setting. Hierin spelen medische instrumenten, vacuümpompen, opengereten lichamen, menselijke uitwerpselen, reusachtige spermacellen en organen de hoofdrol.

Toekomstplannen 
Over enkele weken maken het Havenbedrijf Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen de plannen voor de tentoonstelling in 2011 en volgende jaren bekend.

De Onderzeebootloods is een samenwerkingsproject van het Havenbedrijf Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen. De tentoonstelling Infernopolis van Atelier Van Lieshout is onderdeel van het programma van Holland Art Cities.
 

Terug