Nieuwe huisstijl genomineerd

PERSBERICHT
25 oktober 2007

Nieuwe huisstijl genomineerd voor internationale prijs

De nieuwe huisstijl van Museum Boijmans Van Beuningen ontworpen door Thonik is genomineerd voor de International Museum Communication Awards (IMCA) in de categorie ‘Corporate Design’. Deze nieuwe prijs waardeert de beste visuele communicatie van musea, kunstinstellingen en galeries wereldwijd. De winnaars worden bekend gemaakt op 29 november in Brussel.

De IMCA is geïnitieerd om de inventieve vernieuwing op het gebied van communicatie in de culture wereld te stimuleren en te belonen. Excellentie staat hierbij voor op. De beste voorbeelden ter wereld van grafisch ontwerp en branding worden getoond.

Nieuwe huisstijl
In januari 2007 lanceerde Museum Boijmans Van Beuningen de nieuwe huisstijl. Aanleiding voor de aanpassing was de verzelfstandiging van het museum. Het streven was om zich te onderscheiden van het doorsnee informatieaanbod. Het ontwerp van Thonik wijkt af van de wijze waarop vergelijkbare musea zich aan het publiek presenteren. De huisstijl van Museum Boijmans Van Beuningen past de marketingtechniek van branding toe. De uitvoering in een flexibel typografisch systeem verschilt echter sterk van de vormtaal die in commerciële branding gangbaar is. De huisstijl valt vooral op door de esthetische kwaliteit.
Het grafische systeem van Thonik sluit door zijn innovatieve en experimentele karakter aan bij de aard van het ‘product’ dat als brand wordt gepresenteerd: kunst in de brede zin van het woord. De nieuwe huisstijl van Museum Boijmans Van Beuningen past bij het zelfbeeld en de ambitie van het museum als ‘performing institute’. Daarbij bestaat zijn identiteit uit de totaliteit van zijn presentaties en prestaties.

Nominatie Nederlandse Designprijzen
In september 2007 werd Thonik met de nieuwe huisstijl van Museum Boijmans Van Beuningen genomineerd voor de Nederlandse Designprijzen in drie categorieën: Grafisch ontwerp, Visuele identiteit en de Publieksprijs.

Voor meer informatie over de IMCA: www.imca-awards.com; en over Thonik: www.thonik.nl.

Terug