Upload Cinema en MSquare4 in Museum Boijmans Van Beuningen

Upload Cinema in Museum Boijmans Van Beuningen
Upload Cinema in Museum Boijmans Van Beuningen

Upload Cinema en MSquare4 in Museum Boijmans Van Beuningen
Tijdens Festival de Wereld van Witte de With

10 september – 12 september 2010

Tijdens Festival de Wereld van Witte de With presenteert Museum Boijmans Van Beuningen het nieuwste filmprogramma van Upload Cinema. Bovendien toont kunstenaar Andre Kodde binnen de museummuren zes dagen lang zijn virtuele museum MSquare4, en neemt restaurant de Aalmoes de Espressobar over.

Upload Cinema
Upload Cinema brengt de beste internetvideo’s, van amateurs en professionals, naar het witte doek. Zo wil Upload Cinema de nieuwe manier van film maken naar buiten brengen, van het individuele computerscherm naar een gezamenlijke ervaring in de bioscoop.
In samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen staat de maand september in het teken van het thema ‘Art Without Walls’. De straat is net als internet een vrijplaats; een leeg doek dat door kunstenaars wordt gevuld. Van videograffiti tot favela painting en van flash mobs tot online video-art.
Dit jaar zijn er voor het eerst films te zien van arttube.boijmans.nl, het online videokanaal van het museum. Het programma wordt vertoont in het auditorium van het museum en is gratis te bezoeken. Op vrijdag en zaterdagavond is er een voorstelling met een inleiding. Zaterdag en zondag overdag draait het programma ook doorlopend.

Andre Kodde met MSquare4
MSquare is het virtuele museum waarin Andre Kodde de invloed van de museumarchitectuur en tentoonstellingsvormgeving op de bezoeker onderzoekt.
Voor deze tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen heeft Kodde werken uit de museumcollectie geselecteerd en omgezet naar 3D beeld. Verschillende multimediale applicaties maken het mogelijk om deze unieke online rondleidingen te volgen, commentaar van dichters, musici en kunstcritici te beluisteren en met bezoekers van over de hele wereld te discussiëren. De tentoonstelling is te zien in de Serra zaal vanaf 10 tot en met 12 september en is een ideale ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers.

Restaurant De Aalmoes
Het reizende restaurant De Aalmoes komt ook dit jaar De Wereld van Witte de With versterken. Dit maal neemt topkok Emma Walburg de Espressobar van Museum Boijmans Van Beuningen over om hier de biologische keuken te laten gelden voor lunch en diner in museum sferen.

Festival De Wereld van Witte de With
Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september barst festival De Wereld van Witte de With weer los en veranderen de Witte de Withstraat en meer dan 30 omliggende culturele instellingen in één grote publieke ruimte met een overvloed aan kunst.

Drie dagen lang is de straat een laboratorium voor de wereld van kunst en cultuur en gebruiken kunstenaars, architecten, ontwerpers en theatermakers de straat als hun podium. Grote gebaren, kleine speldenprikken, mode, life-style, het weer, het bouwen zelf, hergebruik en ontmoeting zijn allemaal onderdeel van de beleving en de waarneming van de straat.

Meer informatie: www.festivalwww.nl

 

Terug