Boijmans Online

Foto: Frank de Bruijn
Foto: Frank de Bruijn

Tentoonstelling
t/m 15 augustus 2010

Deze zomer ontmoeten het reële en het virtuele museum elkaar in de tentoonstelling Boijmans Online in Museum Boijmans Van Beuningen. In de Kunst Studio, de educatieve ruimte van het museum, staan de nieuwe webplatforms ArtTube en de online collectie van het museum centraal.

In studievitrines worden de mogelijkheden van de webplatforms van het museum (taggen van objecten, foto's toevoegen op Flickr) uitgelicht. Een selectie video’s van ArtTube is te zien, naast een aantal gevonden internetvideo's over kunst en een presentatie van toekomstige toepassingen van nieuwe media in het museum (ideeën van studenten). Ook kunnen bezoekers zelf surfen op ArtTube en navigeren door de online collectie.

Online collectie
Vanaf nu is een groot deel van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen online te raadplegen via de website collectie.boijmans.nl. Deze website toont een selectie van honderden hoogtepunten uit de museumcollectie. De objecten zijn voorzien van een foto, informatieve teksten, wetenschappelijke informatie, speciaal geselecteerde links en video’s van ArtTube, het online videokanaal van Museum Boijmans Van Beuningen.

ArtTube
ArtTube is sinds eind 2009 online en heeft inmiddels al meer dan 50.000 bezoekers getrokken en bevat meer dan 60 actuele video’s over kunst en design. Populaire video’s op arttube.boijmans.nl zijn de uitzendingen van Boijmans TV, de video over meestervervalser Han van Meegeren en de tentoonstelling van Salvador Dali in 1970.

Kunst Studio
In de Kunst Studio zijn lezingen en workshops, maar ook de individuele bezoeker kan hier terecht. In de Kunst Studio zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen. Vanaf september is de tentoonstelling ‘Kees was hier’ in het kader van de tentoonstelling ‘De grote ogen van Kees van Dongen’ hier te zien.

De tentoonstelling Boijmans Online is samengesteld door de afdeling Educatie en publieksbegeleiding, en vormgegeven door Ariënne Boelens en Frank de Bruijn. Fabrique is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ArtTube en de online collectie website.
Boijmans Online, ArtTube en de online collectie zijn mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Terug