Marathon uitzending van Boijmans TV

Marathon uitzending van Boijmans TV
Zaterdag 17 juli 2010 vanaf 18.00 uur

Museum Boijmans Van Beuningen weet met het televisieprogramma Boijmans TV op TV Rijnmond circa 140.000 kijkers per aflevering aan de buis te kluisteren. Zaterdag 17 juli is Boijmans TV ook landelijk te zien bij de AVRO en Cultura24.

Bekijk de trailer

De aflevering Recycle, met in de hoofdrol Joep van Lieshout over zijn tentoonstelling Infernopolis in de Onderzeebootloods, is aanstaande zaterdag om 17.00 uur te zien in AVRO’s Kunstuur op Nederland 2. Aansluitend zendt Cultura24, vanaf 18.00 uur, alle afleveringen van Boijmans TV uit in een marathon uitzending. Zes afleveringen achter elkaar!


Boijmans TV
Boijmans TV is een programma over kunst, naar een idee van Wilfried de Jong en Sander Burger. Het is meer dan een kunstmagazine. Niet alleen ontmoeten we de kunstenaar, maar ook de museumbezoeker, suppoost en de medewerker van de technische dienst. Boijmans TV presenteert kunst op een toegankelijke manier voor iedereen. Het format is een drieluik: vanuit drie perspectieven en door drie uiteenlopende personages wordt het dagelijkse leven binnen de muren van het museum getoond. Boijmans TV is een informatief programma met een twist; soms dramatisch, soms komisch en meestal absurd.

Nieuw seizoen
Vanaf oktober worden zeven nieuwe afleveringen van Boijmans TV wekelijks uitgezonden op TV Rijnmond. Elke aflevering is na uitzending ook te zien op ArtTube, het online videokanaal van Museum Boijmans Van Beuningen: arttube.boijmans.nl

Cultura24
Cultura24 is hét digitale cultuurkanaal van de Publieke Omroep. Cultura zendt 24 uur per dag programma's uit over kunst en cultuur. Binnen de programmering maakt Cultura24 ook geregeld ruimte voor bijzondere externe producties uit de kunst- en cultuurhoek. De zender Cultura24 is via digitale televisie te ontvangen en via internet. Onder deze link staan de kanaalnummers: http://www.nederland24.nl/nederland_24_kanaalnummers.html. Link naar Boijmans TV op Cultura: http://www.cultura.nl/page/tv-gids/78704

Terug