Voorproefje Onderzeebootloods in Boijmans TV

Still Boijmans TV, aflevering 6 Recycle
Still Boijmans TV, aflevering 6 Recycle

Woensdag 26 mei 2010, 17.40 uur, TV Rijnmond

Op dit moment legt Museum Boijmans Van Beuningen de laatste hand aan de tentoonstelling Infernopolis van Atelier Van Lieshout in de Onderzeebootloods. In de nieuwste aflevering van Boijmans TV, Recycle, geeft Joep van Lieshout alvast een exclusief kijkje achter de schermen. Deze aflevering wordt op woensdag 26 mei om 17.40 uur op TV Rijnmond uitgezonden en is daarna te zien op arttube.boijmans.nl.

De Onderzeebootloods is een nieuwe tentoonstellingsruimte van bijna 5000m2 in de haven van Rotterdam. Het is een samenwerkingsproject van Havenbedrijf Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen. De komende vijf jaar organiseert Museum Boijmans Van Beuningen elk jaar een bijzondere tentoonstelling in de Onderzeebootloods. Vanaf 29 mei is de nieuwste tentoonstelling van Atelier Van Lieshout te zien met vele nieuwe werken. De Onderzeebootloods is de hele zomer geopend, van 29 mei tot en met 26 september.

Perspreview
Geïnteresseerde journalisten kunnen op woensdag 26 mei een exclusieve preview krijgen van de tentoonstelling, inclusief een rondleiding door Joep van Lieshout. Het aantal plaatsen is beperkt, meldt u aan via pressoffice@boijmans.nl.

Infernopolis
Atelier Van Lieshout is opgericht in 1995 en opereert onder leiding van de Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout. In de Onderzeebootloods toont Atelier Van Lieshout twee zaalvullende kunstwerken en een woud van sculpturen. Deze elementen vormen samen een huiveringwekkende setting. Hierin spelen medische instrumenten, vacuümpompen, opengereten lichamen, menselijke uitwerpselen, reusachtige spermacellen en organen de hoofdrol.

Boijmans TV
Sinds april kan iedereen het nieuwe televisieprogramma van Museum Boijmans Van Beuningen bekijken. Boijmans TV is een informatief programma met een twist; soms dramatisch, soms komisch en meestal absurd. Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond, Popov film en RO Theater. Het programma trekt inmiddels zo’n 140.000 kijkers per week. De afleveringen worden wekelijks uitgezonden door TV Rijnmond en zijn na uitzending te bekijken op ArtTube, het online videokanaal van het museum: arttube.boijmans.nl

Boijmans TV is ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en het Rotterdam Media Fonds. Regie: Sander Burger en Jetse Batelaan.

De tentoonstelling Infernopolis van Atelier Van Lieshout in de Onderzeebootloods is onderdeel van het programma van Holland Art CIties.

Terug