Boijmans TV

Still Boijmans TV: Opening Night
Still Boijmans TV: Opening Night

Televisieprogramma Boijmans TV
Eerste uitzending: woensdag 14 april, 17.40 uur

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert in samenwerking met RTV Rijnmond, Popov film en Ro Theater de nieuwe televisieserie Boijmans TV. Vanaf woensdag 14 april 2010 om 17.40 uur. Wekelijks wordt Boijmans TV uitgezonden op de regionale zender TV Rijnmond.

Boijmans TV is een nieuw programma over kunst, naar een idee van Wilfried de Jong. Het is meer dan een kunstmagazine. Niet alleen ontmoeten we de kunstenaar, maar ook de museumbezoeker, suppoost en de medewerker van de technische dienst.

Boijmans TV presenteert kunst op een toegankelijke manier voor iedereen. Het format is een drieluik: vanuit drie perspectieven en door drie uiteenlopende personages wordt het dagelijkse leven - maar dan binnen de muren van het museum - getoond. Boijmans TV is een informatief programma met een twist; soms dramatisch, soms komisch en meestal absurd.

De eerste aflevering van Boijmans TV heet Opening Night. Een rondleider, gespeeld door actrice Jacqueline Blom van het Ro Theater, neemt een groep moslima´s uit Delfshaven mee naar de Toren van Babel van Pieter Bruegel. Mimespeler Yahya Gaier is een medewerker van de technische dienst en verbaast zich over de diverse bezoekers. Rogier Philipoom van het Ro Theater voert als suppoost een bijzonder gesprek door een gat in de vloer in het museum met kunstenaar Carsten Höller. Deze kunstenaar heeft op dit moment een solotentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen.

Elke aflevering van Boijmans TV worden de drie personages gevolgd. De rondleider neemt elke aflevering een groep mensen mee door de vaste collectie. Telkens licht zij een ander bijzonder kunstwerk uit. De suppoost voert elke keer een gesprek met een kunstenaar om erachter te komen wat in het hoofd van deze kunstenaar speelt. De medewerker van de technische dienst stuit op allerhande spannende situaties, terwijl hij in de zalen van het museum een lamp vervangt of een plint vastzet.

Elke aflevering van Boijmans TV is na uitzending ook te zien op ArtTube, het online videokanaal van Museum Boijmans Van Beuningen: arttube.boijmans.nl en op de website van RTV Rijnmond.

Perspreview
Op aanvraag bieden wij de mogelijkheid tot een online preview van de eerste aflevering van Boijmans TV. U kunt uw aanvraag sturen aan RTV Rijnmond: communicatie@rijnmond.nl.

De televisieserie Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, RTV Rijnmond en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties en het Rotterdam Media Fonds. De serie is geproduceerd door het Rotterdamse productiebureau Popov Film van Dragan Bakema en Kuba Szutkowski. Regie: Sander Burger en Jetse Batelaan.

Terug