ArtTube: Online video pitch

ArtTube: Online video pitch
Inzenden tot en met 15 april 2010

Museum Boijmans Van Beuningen nodigt jonge filmmakers uit een script te schrijven voor een video of animatie over het allergrootste of juist het allerkleinste kunstwerk in de museumcollectie. Video’s over bijvoorbeeld het grote bouwwerk in De Toren van Babel, het mini-landschap op de Nautilusbeker of de enorme vrouwenlichamen van Dalí. De beste kandidaten krijgen de kans om hun script uit te voeren. De video’s of animaties worden vervolgens getoond op ArtTube.

Je eigen video op ArtTube
Jonge filmmakers zijn uitgenodigd om een script te schrijven voor een korte, informatieve internetvideo van maximaal 3 minuten. De video geeft de kijker meer informatie over het ontstaan, de aard en de maker van het kunstwerk uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. De ArtTube redactie kiest de vijf beste scripts. Voor een budget van €1000 mogen de beste kandidaten hun video of animatie realiseren.

ArtTube: online videokanaal
ArtTube is sinds het najaar van 2009 online. Museum Boijmans Van Beuningen is het eerste museum in Nederland met een eigen online videokanaal. Inmiddels zijn hierop ruim 50 video’s te bekijken en dat worden er elke week meer! Houd arttube.boijmans.nl in de gaten!

De inzendingen opsturen vóór 15 april 2010 naar arttube@boijmans.nl. Informatie over deelname en spelregels: arttube.boijmans.nl/pitch

ArtTube is een initiatief van Museum Boijmans Van Beuningen en is ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Terug