Lancering Cultuurwijzer en debat kunst- en cultuurbeleid Rotterdam

Persbericht (afzender: Onafhankelijk Toneel) 

Debat kunst- en cultuurbeleid Rotterdam en lancering cultuurwijzer Rotterdam
o.l.v. Victor Deconinck

Maandagavond 8 februari om 20:00 uur wordt in het O.T. Theater een debat gehouden o.l.v. Victor Deconinck over het kunst- en cultuurbeleid van Rotterdam met vertegenwoordigers van de politieke partijen uit Rotterdam. Deze avond wordt de cultuurwijzer gelanceerd, waarmee inwoners van Rotterdam en omgeving in aanloop naar de  gemeenteraadsverkiezingen online kunnen kijken welke partij het best aansluit bij hun culturele visie. Het debat en de cultuurwijzer zijn initiatieven van het Directeurenoverleg Rotterdam waarin de 43 grootste culturele instellingen van de stad zijn verenigd.

debat kunst- en cultuurbeleid
Maandagavond 8 februari vindt een debat plaats in het O.T. Theater met vertegenwoordigers van de politieke partijen van de gemeente Rotterdam. De vertegenwoordigers zetten hun standpunten uiteen op het gebied van kunst en cultuur; zij gaan in discussie met elkaar en met het publiek. Victor Deconinck, o.a. bekend als voormalig presentator van NOVA en TweeVandaag, treedt op als gespreksleider.

cultuurwijzer Rotterdam online
Tijdens de debatavond wordt de cultuurwijzer Rotterdam gelanceerd. Vanaf dat moment is deze wijzer voor iedereen toegankelijk via www.rotterdam.decultuurwijzer.nl In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart  kunnen inwoners van Rotterdam via bovengenoemde site aangeven of ze het eens of oneens zijn met een aantal stellingen die de politieke partijen eerder kregen voorgelegd. Op basis hiervan ontvangen bezoekers van de site een stemadvies waarin staat welke politieke partij het best bij hun culturele visie aansluit.

initiatief culturele instellingen
De cultuurwijzer Rotterdam en het debat over het kunst- en cultuurbeleid zijn geïnitieerd door het Directeurenoverleg Rotterdam. Een bloeiend en divers cultureel leven in de stad draagt bij aan een prettige leefomgeving en heeft aantrekkingskracht op bedrijven en toeristen. Burgers kunnen via de cultuurwijzer en het openbare debat op eenvoudige manier kennis nemen van de standpunten die de politieke partijen hebben op het gebied van kunst en cultuur.

De cultuurwijzer Rotterdam is vanaf 8 februari 2010 te vinden op www.rotterdam.decultuurwijzer.nl

debat kunst- en cultuurbeleid Rotterdam
onderwerp:
kunst- en cultuurbeleid in Rotterdam
locatie: O.T. Theater
adres: St. Jobsweg 7 (Lloydkwartier)
datum: maandag 8 februari
aanvang: 20:00 uur
toegang: gratis, reserveren verplicht
reserveren: per mail via info@ot-rotterdam.nl o.v.v. van naam, telefoonnummer, aantal personen en o.v.v. Debat  of  telefonisch via 010 476 90 29
aanwezig: vertegenwoordigers van de politieke partijen
gespreksleider: Victor Deconinck

Terug