Uitreiking winnaars Mode ontwerpwedstrijd

Museum nomineert en beloont jonge ontwerpers

De winnaars van de mode ontwerpwedstrijd voor jongeren worden aanstaande zondag om 13.00 uur bekend gemaakt. Zeventien ontwerpen uiteenlopend van een jurk van autobanden tot een schoen van wax zijn genomineerd. Twee van de ontwerpers in spe zullen de felbegeerde prijzen in ontvangst nemen.

Naar aanleiding van de tentoonstellingen The Art of Fashion en It’s a Process…, organiseerde Museum Boijmans Van Beuningen een mode ontwerpwedstrijd voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. De presentatie van de zeventien genomineerde ontwerpen is te zondag vanaf 11.30 te bewonderen in een speciale ruimte op de begane grond, de Kunst Studio. Directeur Sjarel Ex zal om 13.00 uur de winnaars bekendmaken die zijn uitgekozen door de deskundige jury bestaande uit José Teunissen, ontwerpersduo Klavers van Engelen, en twee jongeren van het Pal West modeatelier Kiki van Caspel en Josefine Smid.

Verpakkingsmateriaal
Opdracht was om je te laten inspireren door de tentoonstelling The Art of Fashion en een ontwerp te maken van materialen die normaal gesproken niet voor kleding worden gebruikt.
Ruim 170 ontwerpen werden ingestuurd bestaande uit originele materialen zoals plastic tassen, schuursponsjes, snoeppapier, plastic verpakkingsmateriaal, rubber, vuilniszakken en herfstbladeren. De deelnemers zijn ingedeeld in twee categorieën: starters en gevorderden. Hierbij is gelet op leeftijd en ervaring.

Plastic tassen jurk
In de categorie starters zijn genomineerd: Amber Leigh Groenendijk, 16 jaar. ‘De draagbare koffer’; Anoek Menten, 15 jaar. Jurk van landschapsfoto’s; Kirsty Bouwers, 16 jaar. Schoen van kaarsvet en waxinelichtjes; Johannes Offerhaus, 16 jaar. ‘Shutter Shade Suit’; Robert-Jan Both, 14 jaar. ‘De kistwoofer’; Danielle Kaastra, 16 jaar. Jurk van fietsbanden; Hester Velthuis, 21 jaar. ‘Ball Games’; Virginie van Kalken, 20 jaar. Draadjasje; Norna Ross, 22 jaar. Jurk van gerolde plastic tassen.

In de categorie gevorderden zijn genomineerd: Kees de Haan, 19 jaar. ‘Making Contact’;  Lisa Vlamings, 20 jaar. ‘Gedwongen kleding’; Dennis de Bel, 25 jaar. ‘The Black Dress’; Ketevane Maissaia, 23 jaar. ‘Time perception’; Simone Post, 19 jaar. Jurk van gevouwen krantenpapier; Samira Algoe, 23 jaar. Mannenpak van gummirubber; Vera van Wolferen, 21 jaar. ‘Dressed in Light’; Evelien Koekkoek, 23 jaar. ‘Bodies create space’.

Prijswinnaars
Beide winnaars mogen een dag meelopen met de ontwerpers Klavers van Engelen en ontvangen een geldprijs van 250 euro. Tevens zullen de twee winnende ontwerpen nog tot medio januari in de Kunst Studio van het museum te zien zijn.

Zondag is de laatste dag van de succesvolle tentoonstelling The Art of Fashion.

Terug