Slapen in een kunstwerk in Museum Boijmans Van Beuningen

Carsten Höller, Drehendes Hotelzimmer (Revolving Hotel Room), 2008, Stoelen, tafel, bed, kast, gloeilampen, staalconstructie, 4 glazen plateaus, moto, Afmetingen: ong. 600 x 600 cm, 180 cm (incl. meubels), Courtesy Gagosian Gallery, Londen
Carsten Höller, Drehendes Hotelzimmer (Revolving Hotel Room), 2008, Stoelen, tafel, bed, kast, gloeilampen, staalconstructie, 4 glazen plateaus, moto, Afmetingen: ong. 600 x 600 cm, 180 cm (incl. meubels), Courtesy Gagosian Gallery, Londen

Een kamer voor twee bij Museum Boijmans Van Beuningen
Ervaar een exclusieve nacht in de Revolving Hotel Room

Vanaf 6 februari 2010

Museum Boijmans Van Beuningen en de kunstenaar Carsten Höller bieden een unieke kans om een nacht in het museum door te brengen. Gasten van de sculptuur Revolving Hotel Room hebben dag en nacht vrij toegang tot het gehele museum en kunnen uitrusten in dit uitzonderlijke kunstwerk. Het Guggenheim Museum in New York presenteerde vorig jaar de hotelkamer met groot succes.

Gasten van de Revolving Hotel Room kunnen genieten van een nachtelijk bezoek aan de topstukken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen onder begeleiding van een privé butler. Vanaf 11.00 uur in de ochtend maakt de hotelkamer weer deel uit van de tentoonstelling Divided Divided van Carsten Höller en bevinden de hotelgasten zich te midden van het museumpubliek. De hotelkamer is bij uitstek geschikt voor mensen die een onvergetelijke nacht willen doorbrengen in het museum.

Roterende hotelkamer
Revolving Hotel Room bestaat uit drie roterende schijven die een volledig ingerichte hotelkamer dragen. Een garderobekast, een bureau met stoelen en een tweeper¬soonsbed staan verdeeld op de schijven. Een vierde schijf draagt de andere schijven die heel traag roteren. Höller presenteerde deze hotelkamer eerder in Kun¬st¬haus Bregenz in 2008 en in het Guggenheim Museum in New York in 2008-2009.

Divided Divided
Museum Boijmans Van Beuningen presenteert deze exclusieve hotelkamer als onderdeel van de tentoonstelling van Carsten Höller. Hij maakt een nieuwe installatie van 1500m2 speciaal op maat voor het museum, te zien van 6 februari tot en met 25 april 2010.

Praktische informatie
De Revolving Hotel Room is van 6 februari tot en met 25 april 2010 beschikbaar voor gasten. Luxe faciliteiten zijn aanwezig - zoals roomservice, een rijkelijk gevulde minibar, badkamer en toilet - voor een comfortabel verblijf in Museum Boijmans Van Beuningen. Uiteraard hangt er een prijskaartje aan dit privilege. Tarieven variëren van €275 tot €450 per nacht (gebaseerd op 2 personen, inclusief diner en ontbijt). Telefonisch reserveren is mogelijk vanaf 4 januari 2010 via: 010 - 43.63.041 (Bilderberg Parkhotel Rotterdam).

De hotelkamer en tentoonstelling zijn onderdeel van het officiële programma van Holland Art Cities 2009-2010 en zijn mede mogelijk maakt door Bilderberg Parkhotel Rotterdam, het Goethe Instituut, Institut für Auslandsbeziehungen e.V. (ifa) en Sikkens.

Terug