ArtTube heeft een grote broer: ArtBabble

Vanaf 19 november 2009 online

Museum Boijmans Van Beuningen toont zijn video’s vanaf 19 november op een internationaal online videoplatform over kunst: www.artbabble.org. Het museum sluit zich daarmee aan bij internationaal gerenommeerde musea, zoals MoMA in New York. Op dit online platform toont het museum een selectie van video’s, gemaakt door het museum, die ook te zien zijn op het eigen online videokanaal ArtTube.

ArtBabble is opgezet door het Indianapolis Museum of Art (IMA), een vooruitstrevend museum op het gebied van nieuwe media. Het IMA wil een centrale plek voor video’s over kunst bieden en deelt dit videoplatform met partners, zoals het Museum of Modern Art, The New York Public Library en het Solomon R. Guggenheim Museum. Door plaatsing van video’s op ArtBabble verspreidt Museum Boijmans Van Beuningen zijn kennis en de museumcollectie onder een groot internationaal publiek.

ArtTube
Museum Boijmans Van Beuningen lanceerde begin oktober als het eerste museum in Nederland het eigen online videokanaal ArtTube, waar regelmatig video’s aan worden toegevoegd. Deze maand publiceert het museum op ArtTube een nieuwe videoserie van interviews met modeontwerpers, zoals Walter van Beirendonck en Hussein Chalayan. Het werk van deze ontwerpers maakt deel uit van tentoonstelling The Art of Fashion die nu te zien is in het museum. Surf naar http://arttube.boijmans.nl voor meer informatie.

Boijmans digitaal
ArtTube is onderdeel van een groter digitaal platform in ontwikkeling. Naast dit videokanaal ontwikkelt Museum Boijmans Van Beuningen nog twee websites: de Collectie Online (online voorjaar 2010) en de website voor specialisten ALMA (online najaar 2010). Door koppelingen tussen deze websites kan er meer achtergrondinformatie bij de video’s worden geboden en tegelijkertijd bieden video’s aanvullende informatie bij de museumcollectie op de websites Collectie Online en ALMA.

ArtTube is een initiatief van Museum Boijmans Van Beuningen en is ontwikkeld met steun van het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Terug