Museumgarderobe wint Dutch Design Award

De Merry-go-round coat rack van Studio Wieki Somers, de publieksgarderobe in het entreegebied van Museum Boijmans Van Beuningen, heeft op 17 oktober 2009 de Dutch Design Awards gewonnen.

Tijdens een wervelende Awardshow in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven werden ten overstaan van een internationaal vakpubliek de Dutch Design Awards uitgereikt. The Golden Eye - de prijs voor de beste Nederlandse vormgeving voor 2009 – werd door de internationale jury toegekend aan Studio Wieki Somers. Uit een veld van meer dan 700 deelnemers en 74 finalisten was het werk Merry-go-round coat rack de ‘best of the best’. Deze garderobe-carrousel werd door Studio Wieki Somers ontworpen voor de nieuwe entree van Museum Boijmans Van Beuningen.

Ruimtelijk ballet
“Merry-go-round coat rack is een ruimtelijk ballet voor jassen, waarbij het seizoen het kleurenpalet bepaalt. Het zorgt ervoor dat de beleving van het museum begint zodra je binnenkomt, en iets banaals als een garderobe is zelf een kunstwerk geworden. De gebruiker wordt door participatie onderdeel van het design. De betrokkenheid van de designer bij het product is voelbaar, en de technische en esthetische uitvoering is excellent. Al deze kwaliteiten samen maken dit de beste vormgeving van dit moment.” aldus het juryrapport.

De ontwerpen van alle finalisten en winnaars worden van 17 t/m 25 oktober geëxposeerd in de Brainport Greenhouse op het Stadhuisplein in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week. Daarna zal de tentoonstelling internationaal gaan reizen.

Terug