It's a Process...

It’s a Process…
Een tentoonstelling door jongeren
19 september 2009 - februari 2010

In de Kunst Studio presenteert Museum Boijmans Van Beuningen deze winter een modetentoonstelling gemaakt door jongeren. De presentatie It’s a Process… van Kiki van Caspel (17) en Josefine Smid (18) is het resultaat van het modeatelier Pal West in Amsterdam. Dit najaar vestigt het modeatelier zich ook in Rotterdam: in de Afrikaanderwijk komt voor jongeren het modeatelier Pal Maas.

Twee Amsterdamse jongeren, Kiki en Josefine, hebben samen met ontwerper Tobias Krasenberg een tentoonstelling gemaakt in Museum Boijmans Van Beuningen. In de Kunst Studio ziet de bezoeker hoe Kiki en Josefine er toe kwamen om een jurk van vaatdoekjes en een jas bedrukt met het logo van Zeeman te maken. Ook maken ze de stappen in het ontwerpproces zichtbaar. Lopend langs de vitrines volgt de bezoeker alle stappen in het proces: de inspiratie, het onderzoek, de vormgeving, de productie en de presentatie.

Pal West en Pal Maas
Kiki en Josefine namen in 2008 deel aan het Amsterdamse modeatelier Pal West, waarin jongeren onder begeleiding van professionele ontwerpers werkten aan een eigen modelijn.
Dit najaar komt er ook zo een modeatelier in Rotterdam, Pal Maas, in de Afrikaanderwijk. Het Pal Maas modeatelier verhuist dit najaar ook enkele keren naar de Kunst Studio van het museum. De tentoonstelling It’s a Process… is het startschot van de samenwerking tussen Pal Maas en Museum Boijmans Van Beuningen.

Modeontwerpwedstrijd
Bij It’s a Process … organiseert Museum Boijmans Van Beuningen een modeontwerpwedstrijd voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Alle inzendingen worden eveneens getoond in de Kunst Studio. Voor meer informatie: www.boijmans.nl.

It’s a Process… wordt mogelijk gemaakt door het VSBfonds, partner in educatie van Museum Boijmans Van Beuningen. Pal Maas wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, dienst Kunst en Cultuur.

Terug