Boijmans' Bingo Tango

11 september – 13 september 2009

Tijdens Festival De Wereld van Witte de With presenteert Museum Boijmans Van Beuningen drie dagen lang een onvergetelijke combinatie van kunst, dans en bingo. Rotterdammer Ernest van der Kwast is uw Bingo host en de lieftallige en slimme Duitse schone Frau Bingo leest de getallen voor.

Kunst, bingo en tango. Een heilige drie-eenheid. Althans, dat is het in de Verenigde Staten. In het Museum for Contemporary Art van Chicago is het een hit! Museum Boijmans Van Beuningen gaat de Bingo Tango nu groot maken in Nederland, groter dan Rembrandt.

Maar wat is het eigenlijk? Dat weet niemand precies. Het heeft met bingo te maken, maar ook met kunst. En met tango natuurlijk. Zie het als een mix, een heel wonderbaarlijke mix. Je moet het één keer gedaan hebben. Het risico is dan wel dat je nooit meer anders wilt. Bingo Tango is verslavend! En de prijzen zijn niet te versmaden. Museum Boijmans Van Beuningen ruimt haar depot op en stelt schilderijen, beelden, serviesgoed en wandtapijten ter beschikking aan de bingo.

Tango demonstraties worden verzorgd door Tangoschool Cuartito Azul en de presentator wordt bijgestaan door kunstkenners Hans Walgenbach, Moritz Ebinger, Jeroen Giltaij en Rufus Ketting. Boijmans’ Bingo Tango vindt plaats op de binnenplaats die speciaal voor het evenement wordt omgetoverd door de mannen van I.P., bekend van Restaurant De Aalmoes. Doe geen roze aan, want dan vloek je met het decor!

Programma
Vrijdag 11 september: 19:00 – 21:00 uur
Zaterdag 12 september: 15:00 – 17 uur, 19:00 – 21:00 uur
Zondag 13 september: 15:00 – 17:00 uur
Elke sessie bestaat uit 3 bingo rondes, dus je kunt te allen tijde in- en uitlopen en meedoen.

Locatie
De binnenplaats van Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, Rotterdam

Toegang
gratis!

Terug