Vreemde Dingen Benefietgaladiner

PERSBERICHT
Surrealistisch benefietgaladiner in museum

Vrijdagavond 28 september 2007

Museum Boijmans Van Beuningen organiseert een benefietgaladiner ter gelegenheid van een bijzondere aankoop die het museum wil doen in het kader van de tentoonstelling ‘Vreemde dingen: Surrealisme en design’.

Paysage avec nuages roses
Het museum wil graag voor zijn collectie het schilderij Paysage avec nuages roses uit 1928 van de surrealist Yves Tanguy aankopen. Deze kunstenaar vervulde een sleutelfunctie in het surrealisme, de kunststroming waarvan Museum Boijmans Van Beuningen zo’n belangrijke verzameling bezit. Een werk van Tanguy ontbreekt echter in Rotterdam en zelfs in de Collectie Nederland. Met deze mogelijke aankoop zou een droomwens van het museum in vervulling gaan. Inmiddels hebben de BankGiro Loterij, Vereniging Rembrandt, de Mondriaan Stichting en het VSBfonds steun toegezegd, het museum komt echter nog enkele tonnen te kort.

Galadiner met surreëel accent
Om deze aankoop te financieren, organiseert Museum Boijmans Van Beuningen de dag voorafgaand aan de tentoonstellingsopening, op 28 september 2007 een spectaculair galadiner vormgegeven in surreële stijl. Op deze avond staat een topkok garant voor exclusieve gerechten en dranken en speelt culinair schrijver Johannes van Dam een bijzondere rol. Zestien tafels van acht couverts zijn beschikbaar.

Tentoonstelling ‘Vreemde dingen’
Museum Boijmans Van Beuningen verheugt zich op de komst van de tentoonstelling ‘Vreemde Dingen: Surrealisme en design’, een prachtig en bizar overzicht van het surrealisme en de invloed die deze kunststroming uitoefende op architectuur, mode, interieur en andere kunstuitingen.
Deze expositie, georganiseerd in nauwe samenwerking met het Victoria & Albert Museum in Londen en het Guggenheim Museum in Bilbao, opent op 29 september 2007 voor het publiek en is te zien tot en met 13 januari 2008.

Terug